Alerten del poc personal destinat a normalització lingüística en la Diputació

CCOO ha alertat de la manca de personal en la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. El sindicat rebutja que en la plantilla de 2017 no s’incremente el personal de la Unitat de Normalització Lingüística provincial mentre s’augmenta el pressupost i es compromet l’edició bilingüe del Butlletí oficial de la província. L’única previsió anunciada és l’oferta per promoció interna de dues places que supliran jubilacions.

L’edició bilingüe del Butlletí oficial, reclamat per CCOO des dels anys 90, no s’aconseguirà adequadament amb l’actual estructura i nombre de tècnics. La saturació del servei ha arribat a tal punt que els traductors es troben amb greus dificultats per a mantenir el nivell de qualitat dels textos. A la càrrega de treball que ha significat que els edictes de la corporació es publiquen en ambdues llengües no s’ha donat suport amb l’increment de personal necessari per a la correcta gestió d’una iniciativa d’aquesta envergadura. CCOO recorda que des de fa deu anys la plantilla no ha crescut, i se situa en 13 tècnics fins a 2015, any en què va perdre un efectiu, i comença 2017 amb 11 traductors i la previsió de dues jubilacions més.

CCOO critica la incongruència d’augmentar el pressupost i reduir la plantilla
El pressupost de la unitat s’ha quadruplicat des de l’últim exercici del PP (2015) fins al recentment aprovat de 2017 que aconsegueix els 322.000€, fet que no ha significat un augment d’efectius. CCOO assenyala que, no només cal augmentar la plantilla de treballadores i treballadors tècnics, sinó que es necessita personal de suport i administratiu si es vol garantir una correcta gestió pressupostària i racionalitzar els recursos. Posa com a exemple que, davant la falta d’altres perfils professionals, són els mateixos tècnics els que, per compromís personal amb el projecte de la unitat de Normalització Lingüística, s’encarreguen de treballs tan variats com supervisar la facturació, l’enviament postal de material gràfic o el seguiment d’alguns contractes menors, en detriment de les tasques pròpies de la seua categoria professional com són la traducció, la formació i l’assessorament lingüístic.

El treball de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació és de sobres reconeguda (la seua responsable, Imma Cerdà, va ser nomenada acadèmica de l’AVL en l’any 2016) en el territori de la província. La col·laboració d’aquesta amb col·legis, ajuntaments i entitats permet campanyes de difusió de vocabulari propi, música en valencià o manuals d’estil, que arriba on altres administracions o entitats no ho fan. Per això CCOO exigeix que es reforce decididament la seua plantilla si l’aposta pel valencià de la “nova Diputació” és real i va més enllà de declaracions i gestos.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *