Oltra anima, tant a persones com a entitats, a sumar-se al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat la importància que les persones, «tant a nivell individual com a través de les entitats», se sumen al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista perquè per a ella, la violència de gènere és «una qüestió que s’ha de vèncer entre tota la societat», ja que quan agredeixen a una dona «agredeixen a totes la persones».

Oltra ha presidit la constitució de la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, composta per 22 representants de les administracions i entitats que van subscriure l’acord.

La vicepresidenta ha comminat a «trencar aqueixes barreres que fan que moltes vegades les víctimes se senten atrapades» i sumar-se a aquest pacte.

En aquest sentit, ha destacat que més de 4.400 persones i més 360 entitats s’han unit a l’acord i han assumit compromisos personals a través de la pàgina web.

Segons ha explicat Oltra, en la reunió de la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, creada precisament per a «avaluar el grau de compliment que tindran els quasi tres-cents compromisos que conté el document», s’han creat dos grups de treball, un per a organitzar com funcionarà la comissió de seguiment del pacte i un altre, a través de les universitats i també de la Direcció General d’Anàlisi, per a establir una sèrie d’indicadors que faciliten el diagnòstic per a poder prendre les accions vinculades al pacte d’una manera més eficaç.

Plans d’Igualtat

Així mateix, Mónica Oltra ha assenyalat que l’Administració pública de la Generalitat té realitzats tots els seus plans d’igualtat dirigits al personal públic, tant el general de Funció Pública, com a Sanitat Universal i Educació, i ha assegurat que des de la Conselleria d’Igualtat s’ha interpel·lat al sector públic perquè no demoren més l’engegada dels seus plans d’igualtat perquè, al seu judici, és «prioritari» i «no pot haver-hi cap organisme depenent de la Generalitat que no tinga el seu pla d’Igualtat».

Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

D’altra banda, la vicepresidenta de l’Executiu ha ressaltat la importància del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, subscrit per 63 representants d’institucions, partits polítics i entitats socials i cíviques que han participat en l’elaboració d’aquest document i que compta amb 293 mesures encaminades a eradicar la violència de gènere i masclista.

El Pacte incorpora les propostes de la subcomissió sobre l’eradicació de la violència de gènere dels Corts Valencianes i de l’Informe sobre l’atenció i protecció a les víctimes del Síndic de Greuges.

Està estructurat en cinc eixos estratègics, que se subdivideixen en 21 objectius amb un total de 293 mesures concretes a impulsar. Els cinc eixos són garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar a la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles, socialitzar el problema i garantir la dotació pressupostària estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius.

Mónica Oltra ha indicat que el Pacte pretén «socialitzar i visibilitzar la violència» així com aconseguir, «unitat d’acció, recursos suficients i sinergies per a fer efectius els compromisos» amb l’objectiu «d’aconseguir una societat més lliure, igualitària, diversa i segura per a les dones».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *