El Puig inicia les obres de pavimentació de l’antic solar de La Conserveta

L’Ajuntament del Puig de Santa Maria ha iniciat els treballs per pavimentar i adequar l’antic solar de La Conserveta. Les obres serviran per convertir l’espai que ocupava l’antiga fàbrica de conserves ubicada al costat del Monestir en una plaça adaptada que actuarà com a nou punt d’esplai i trobada per al veïnat en un dels centres neuràlgics del municipi. L’alcaldessa Luisa Salvador assenyala que el projecte respon a “la ferma voluntat de l’Ajuntament d’oferir a la ciutadania un espai cultural adaptat de qualitat junt al Reial Monestir del Puig, declarat Monument Nacional”. La nova plaça eliminarà els trams de carrer oest i sud que envolten actualment l’antic solar vallat, ampliant l’espai disponible per als peatons i protegint el monument nacional del desgast del trànsit rodat. Comptarà amb banquets, testos grans, pavimentació de qualitat, una pèrgola per donar ombra i atrils de tipus escultural que recolliran en relleu i braile la història del municipi i la reconquesta de València des del Puig. Junt a estos elements hi haurà diverses franges verdes on es col·locarà plantes aromàtiques autòctones, cipresos i gespa ornamental. El projecte està planificat en diverses fases, sent la primera d’elles la peatonalització de la zona i creació de la plaça, junt a la millora de les xarxes d’instal·lacions. La segona fase se centrarà en l’equipament de la plaça, instal·lant el mobiliari urbà, i la restauració de la ximeneia. El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de València, corresponent amb el Pla Provincial d’Obres i Serveis 2016 (PPOS-2016).

L’Ajuntament del Puig de Santa Maria ha iniciat els treballs per pavimentar i adequar l’antic solar de La Conserveta. Les obres serviran per convertir l’espai que ocupava l’antiga fàbrica de conserves ubicada al costat del Monestir en una plaça adaptada que actuarà com a nou punt d’esplai i trobada per al veïnat en un dels centres neuràlgics del municipi.

L’alcaldessa Luisa Salvador assenyala que el projecte respon a “la ferma voluntat de l’Ajuntament d’oferir a la ciutadania un espai cultural adaptat de qualitat junt al Reial Monestir del Puig, declarat Monument Nacional”.

La nova plaça eliminarà els trams de carrer oest i sud que envolten actualment l’antic solar vallat, ampliant l’espai disponible per als peatons i protegint el monument nacional del desgast del trànsit rodat. Comptarà amb banquets, testos grans, pavimentació de qualitat, una pèrgola per donar ombra i atrils de tipus escultural que recolliran en relleu i braile la història del municipi i la reconquesta de València des del Puig. Junt a estos elements hi haurà diverses franges verdes on es col·locarà plantes aromàtiques autòctones, cipresos i gespa ornamental.

El projecte està planificat en diverses fases, sent la primera d’elles la peatonalització de la zona i creació de la plaça, junt a la millora de les xarxes d’instal·lacions. La segona fase se centrarà en l’equipament de la plaça, instal·lant el mobiliari urbà, i la restauració de la ximeneia.

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de València, corresponent amb el Pla Provincial d’Obres i Serveis 2016 (PPOS-2016).

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *