Alaquàs ret homenatge a Ernest Lluch

El Castell d’Alaquàs va acollir el dissabte 16 de novembre el Concert Anual en memòria d’Ernest Lluch, enguany protagonitzat pel violoncel·lista Pere Joan Carrascosa. Aquesta actuació s’emmarca dins de la programació de Concerts de Tardor organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs i es celebra tots els anys per tal de mantenir viva la memòria, el pensament i l’obra d’Ernest Lluch.

En l’acte van estar presents l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el President de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Salvador Almenar, que van recordar la vida i pensament de l’ex ministre.

El concert, estructurat en dues parts, va oferir un ampli repertori de J.S. Bach (1685-1750), de Ligeti (1923-2006) i de V. Adsuara i Mora (1980).

La Fundació Ernest Lluch

La Fundació Ernest Lluch va nàixer per a fer perviure els valors i l’obra d’Ernest Lluch i per a mantenir viva la seua personalitat, que va destacar sempre pel seu rigor. Particularment, convé destacar també el seu tarannà dialogant enmig de les controvèrsies que el van envoltar i que, potser, és el que els seus assassins van voler tallar de soca-rel la nit del 21 de novembre de 2000.

Alaquàs va tenir una especial significació en el trajecte vital d’Ernest Lluch. En el convent de la Puríssima, va ser detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardofranquisme. Si més no, es tractava de consolidar una plataforma unitària de partits per a aconseguir la “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”. Aquests esdeveniments posaven de relleu el profund compromís cívic que Ernest Lluch havia contret amb la nostra Comunitat Autònoma. És per això que la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, des de la seua inauguració el passat 8 de maig de 2007, es troba situada al Castell d’Alaquàs.

 

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *