‘One billion rising’ a Alaquàs

Alaquàs protagonitzarà el proper dijous 13 de febrer un dels actes commemoratius de la campanya internacional “One Billion Rising” en contra de la violència de gènere, una iniciativa posada en marxa per la feminista estadounidense Eve Ensler per tal de lluitar contra tota la injustícia de la violència de gènere. Les associacions de dones de la ciutat, coordinades pel Consell de Dones, han decidit fer la seua aportació a aquesta iniciativa amb la posada en marxa d’una dansa tradicional per a tota la població.

La dansa tindrà lloc el dijous 13 de febrer a les 19 hores a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs i comptarà amb la participació del grup de tabalets i dolçainers d’Alaquàs, que posaran la música i el ritme als diferents balls que seran coordinats per les associacions de dones de la ciutat: L’Oroneta, DOSAL, AMAS DE CASA, DIMECRES FEMENI i SOADI.

El Consell de Dones d’Alaquàs es reuneix periòdicament per treballant en l’organització d’activitats i programes que fomenten la participació de les dones d’Alaquàs en la vida municipal. En aquests moments, l’entitat es troba treballant en l’organització de la nova programació anual, concretament en les activitats relaciones amb el 25 N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere i del 8 de Març, Dia de la Dona Treballadora.

El Consell de Dones d’Alaquàs està presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i formen part d’ell les cinc associacions de dones de la ciutat així com també la regidora Marta Casas com a vicepresidenta, les regidores Cristina Blasco i Pilar Duet, en representació del PSOE i del PP, la veïna d’Alaquàs Conxa Ferrer, en representació del Bloc-Els Verds i les veïnes Carme Navarro i Mª José Blanch.

Es tracta d’un òrgan consultiu de participació, coordinació i assessorament encarregat de recollir, estudiar i fer propostes per a la resolució de les demandes, conflictes i situacions de discriminació amb les que s’enfronta la dona en la societat. Aquest és un nou òrgan assessor a través del qual es fomenta la participació de la ciutadania en la vida municipal, possibilitant una efectiva igualtat d’oportunitats i una plena participació de la dona en la vida política, cultural, econòmica i social.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *