Toni Mas exposa al Castell d’Alaquàs

El Castell d’Alaquàs acull fins el 15 de febrero l’exposició “Entre Línies” de l’artista Toni Mas, una mostra composada per un conjunt d’obres estructurades en les quals la temàtica principal és la dona i la figura femenina com a protagonista. La inauguració va tindre lloc el passat divendres i va comptar amb la presència de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i un nombrós públic. L’exposició romandrà ubicada a la sala dels Vilaragut del Castell d’Alaquàs fins el 15 de febrer.

Es tracta d’una exposició on a través del collage, l’autor mostra un fragment de si mateix. Toni Mas se serveix de l’austeritat del paper, de la tinta, de la sobrietat del color –de materials ja tradicionals per al collage; o del mite i del reflex en el mirall –temes tradicionals en l’art, per suscitar i plasmar les seues idees. Ofereix un conjunt d’obres ben estructurades, en les quals la temàtica principal és la dona –nu o banyista, que allunyada de tot tipus de cànons figuratius de bellesa, adquireix una altra lectura. Parteix de dibuixos en els quals la línia de contorn de la figura femenina és la protagonista; de treballs previs, que una vegada estructurats mitjançant talls nets i assemblats els seus fragments en un tot diferent, transformen l’espai compositiu en un altre, en el qual la manca d’unitat espacial és un exercici de llibertat.

Toni Mas Navarro

Nascut a Aldaia, València, va estudiar Belles Arts, especialitat de pintura, en la Facultat de BBAA de San Carlos de València. Des del principi ha estat interessat, a més de la pintura, en la música, en les produccions tridimensionals, la il·lustració, el disseny i també, arran del seu treball en el món del ensenyament, en l’apropament de l’art als xiquets i joves. Té publicat el conte per a menuts El poble sense color. Ha participat en diverses exposicions col·lectives, especialment des del seu ingrés en l’associació d’artistes Arteenred. També pertany al col·lectiu d’artistes Croma. La seua darrera exposició individual fou a la Casa de la Cultura de Picassent l’any 2008. En l’actualitat és professor d’Educació Visual i Plàstica en Florida Centre de Formació de Catarroja i en La Nostra Escola Comarcal de Picassent. Les obres que es mostren ara en Alaquàs, són un conjunt de collages preparats especialment per a aquesta exposició

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *