Voluntariat europeu a Alaquàs

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i la Regidora de Joventut, Diana Muñoz, han rebut les joves alemanyes que es troben treballant al departament de joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs arran del projecte Servei Vojuntari Europeu, una acció amb la que col·labora activament Alaquàs i que forma part del programa Joventut en Acció de la Unió Europea. Es tracta d’un recurs que ofereix l’Ajuntament d’Alaquàs a través del qual els i les joves viatjen a altres païssos per tal de col·laborar en projectes del seu interès per adquirir noves experiències i competències professionals.

La iniciativa, que dona la possibilitat als i les joves de col·laborar activament amb una organització d’una altre país en feïnes d’àmbit juvenil, social, ambiental, cultural i de desenvolupament tecnològic entre altres, han possibilitat que dos joves d’Alaquàs, Unai Hilario i Juan Carlos Nogales hagen viatjat recentment a Polònia i Noruega per tal de treballar i intercanviar experiències amb aquests païssos en un projecte de similars característiques.

Les dues joves alemanyes treballaran a Alaquàs al llarg d’un periode de sis messos prestant el seu recolçament a les activitats pròpies que es desenvolupen al Centre d’Informació Juventil d’Alaquàs. Així mateix, estan col·laborant amb el servei Eurodesk, amb l’atenció al públic, amb les activitats dels corresponsals juvenils i amb la programació que es desenvolupa tant al Centre Obert com a les Ludoteques, fomentant tallers i activitats de dinamització

Dona-li a la llengua

Una de les activitats en les que aquestes joves estan participant activament és en la posada en marxa dels tallers de conversa d’anglès, francès i alemany que sota el nom “Dóna-li a la llengua” ha organitzat l’Ajuntament d’Alaquàs. Es tracta d’una iniciativa que vol fomentar el coneixement d’aquestes llengües a través de dinàmiques grupals on es generen debats i es dóna a conèixer la cultura d’aquests.

Fins el moment participen en la primera edició d’aquests tallers un total de 50 persones. El taller d’anglès s’imparteix els dilluns de 19 a 20 hores; el de francès, el dimecres de 16 a 17 hores i el d’alemany els dimecres de 19 a 20 hores. Donat l’èxit d’aquesta iniciativa i atenent a la demanda ciutadana, l’Ajuntament d’Alaquàs ha crear nous grups amb diferents horaris.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *