La Passarel·la de l’Art del Palmito Valencià i l’exposició “Seda al vent” omplin de glamur les festes d’Aldaia

El palmito com a complement de vestir i a la seda com a element artístic dels ventalls van ser els protagonistes de Nit de l’Artesania del Palmito 2017, organitzada pel Gremi de Mestres Palmiters de València en col·laboració amb l’Ajuntament d’Aldaia.

L’aire i el color en moviment, al compàs del sig-zag dels palmitos, van omplir la nit en les portes del MUPA. L’acte començà amb una vistora coreografia de l’EMDA dedicada al ventall amb fragments de «Carmen» de Bizet i «Los jardines de Aranjuez» de Rodrigo.

A continuació, tretze models van exhibir ventalls actuals cromàtics, amb país de seda, en la «Passarel·la de l’Art del Palmito», que es realitza per primera vegada a Aldaia en un clar homenatge al món de la costura i la moda amb el ventall com a complement. Va iniciar la desfilada la Dolores Cortés, amb un vestit de bany que evoca l’harmonia dels colors càlids del Mediterrani. Tot seguit, els fabricants palmiters van mostrar els seus ventalls més innovadors, tant de dones com d’homes, on es fusionen materials de fusta noble amb països de seda adornats de flors o elements artístics figuratius i abstractes. Participaren en la passarel·la cinc palmiters de les empreses Abanicos Burriel, Pascual Rudilla, Di-Abani y Abanicos Carbonell y Abanicos El Havanico. Va finalitzar la passarel·la un evocador i vibrant vestit de nit de Carlos Haro, complementat amb un ventall per a l’ocasió.

Acte seguit, va tindre lloc l’entrega dels “Premis Amic dels Palmitos”, a dos grans dissenyadors de la moda espanyola: Dolores Font Cortés i l’aldaier Carlos Haro. Un merescut guardó concedit per l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, qui va destacar el treball de l’Àrea de Cultura i del MUPA en la difusió de la cultura del ventall.

Exposició “Seda al vent”

Va completar la Nit de l’Artesania la inauguració de l’exposició temporal «Seda al vent: l’art de la sederia en els palmitos». Una excel·lent mostra de ventalls elaborats amb seda que es pot visitar en el MUPA entre el 26 de juliol i el 26 d’octubre.

L’exposició està integrada per 50 ventalls selectes aportats per 16 fabricants de les següents marques: Burriel, Di-Abani, Carbonell, Artesans Guzmán, Benlloch, Enrique Zapata, Vifema, Clavijo, Taberner, Folgado Romeu, Vivenca, Blay Vila, Diego i Paco, Enrique García Donate, Gago i Pascual Rudilla. L’exposició ret homenatge a la designació de València com a Capital d’Occident de la Ruta de la Seda per l’UNESCO. El Gremi de Palmiters i el MUPA, a través dels ventalls, participen d’aquest esdeveniment cultural, una ocasió que es vol aprofitar per a reivindicar l’important paper que va tenir València en la Ruta de la Seda.

Jazzmàtiks, grup musical de la Marina Alta, va tancar la Nit de l’Artesania amb un variat repertori musical en valencià amb les cançons més conegudes reconvertides en jazz.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *