Burjassot ja té Unitat Sexual i reproductiva

Fa escasses setmanes es posava en funcionament de la unitat sexual i reproductiva de Burjassot al centre de Salut de Rubert i Villó, després d’anys de reivindicacions de Compromís, amb mocions a l’Ajuntament i preguntes parlamentàries a les Corts Valencianes. La nova unitat donarà servei 10.327 dones de Burjassot en edat fèrtil que ja no hauran de desplaçar-se fins a la localitat de Montcada per poder ser visitades pels especialistes. Fins ara, aquestes dones, s’havien de desplaçar a Montcada per a rebre aquest servei.

De tota manera, ha explicat Emili Altur, portaveu municipal de Compromís per Burjassot, “denunciem que aquest servei tan sols es presta els dimecres, amb un sol equip, composat per una metgessa, una sexòloga, una inferemera i una auxiliar, que s’han de desplaçar des de Montcada, que deixa de prestar aquest servei els dimecres. Per tant les llistes d’espera s’incrementen i per a que no hi hagen llistes d’espera no estan donant cites noves i s’emplaça a les dones a demanar-les a partir de gener”.

“Per altra banda”, ha afegit Altur, “com que l’espai asignat a aquesta unitat sexual i reproductiva ja estava ocupat per Salut Mental, la unitat ha hagut d’ocupar l’espai de l’àrea maternal, pel que les matrones s’han de desplaçar a altres consultes que no tenen els mitjans necessaris per a que es puga realitzar adecuadament la seua activitat”.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *