Compromis per Burjassot presenta una moció per a demanar un finançament just per al País Valencià

El grup Compromís per Burjassot ha presentat una moció per a demanar al govern central un finançament més just per al País Valencià. Entre d’altres, el text demana una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, que “possibilite als valencians i valencianes disposar d’uns serveis públics fonamentals de qualitat i que permeta l’exercici de les competències pròpies, assolint almenys la mitjana de finançament per habitant del conjunt de comunitats autònomes.”

 

A més, la moció insta a l’Ajuntament de Burjassot a sol·licitar el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats des que es van dur a terme les transferències de competències a País Valencià, que el grup xifra en almenys 12.433 milions d’euros, i l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional del País Valencià.

 

Compromís es lamenta de ser l’únic territori amb una renda per habitant inferior a la mitjana que rep dels poders públics menys del que aporta. A més, critiquen que, tot i representar els valencians i valencianes quasi l’11% de la població espanyola, les inversions de l’Estat al nostre territori mai han superat el 10% del total. “De fet”, asseguren, “el més freqüent ha sigut que situaren entre el 6 i el 7 per cent”.

 

Per al portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, “els valencians i les valencianes portem massa temps maltractats. No hi ha cap explicació raonable, més que la prolongació de velles inèrcies històriques, a les quals s’ha sumat una falta de pressió reivindicativa per la nostra banda. Exigim, com a valencians i valencianes, no ser tractats com a ciutadans de segona.”

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *