Tornen les subvencions als clubs esportius federats de Paiporta

L’equip de govern de l’Ajuntament de Paiporta ha aprovat aquesta setmana una subvenció de 25.000 euros per als clubs esportius federats de la localitat. L’ajuda, proposada per la regidora de Joventut i Esports, Zaira Martínez, i aprovada per la junta de govern, s’atorgarà pel mètode de concurrència competitiva entre els clubs i associacions esportives a partir d’unes bases. Aquesta subvenció es va suprimir l’any 2008. Al mateix temps, la regidoria de Joventut i Esports treballa també en altra subvenció de 5.000 euros per a esportistes individuals menors d’edat, sobre la qual es donaran més detalls en breu.

La subvenció s’atorga per “la voluntat d’atendre la necessitat d’abordar projectes que, dins del foment de la pràctica de l’esport que correspon a l’Administració Local, permeten el coneixement i pràctica de l’activitat física i de l’esport, i per a col·laborar en activitats” que han portat a terme aquestes entitats en 2015, i que “l’Ajuntament considera que ha de fomentar per a facilitar al veïnat aquesta pràctica esportiva”, segons s’explica en la providència d’inici de l’expedient

.
El reglament a partir del qual es decidirà la destinació de les subvencions ha quedat aprovat i es publicarà en els pròxims dies en el Butelletí Oficial de la Província (BOP). El document contempla diferents criteris de valoració, com és el cas del nombre de llicències federatives de l’entitat, del nombre de tècnics o tècniques, de les despeses federatives i en arbitratges, de les col·laboracions amb el Servei Municipal d’Esports, del tamany de l’escola que tinga el club, la seua antiguitat, i els seus resultats esportius que obtinga.

També es consideraran altres mèrits, com l’organització d’activitats solidàries, el foment i la promoció de la participació femenina en l’esport, la programació d’activitats que fomenten la integració de persones amb discapacitat, l’organització d’esdeveniments formatius i educatius, o poder realitzar entrenaments en instal·lacions pròpies.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.