Ramón: “Rajoy rebenta la zona franca d’Agustí”

A la vista que la destijada llei pel PP per a llevar-se de damunt totes les competències impròpies, la Llei de Racionalització de l’Administració Local, modifica la disposcició adicional 9ª de la llei de Bases de Regim Local i diu que els ajuntaments amb Pla d’Ajust no poden crear ni participar en consorcis, el portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “hem requerit a l’equip de govern del PP per a que paralitze immediatament tota la tramitació de l’expedient de la Zona Franca. Donat que ara Rajoy li ha rebentat la Zona Franca a Lorenzo Agustí”.

“Tot i els esforços de l’alcalde, el consorci encara no està constituit, i Agustí ja no podrà continuar ni la tramitació de la Zona Franca, ni amb l’adquisició dels terrenys al Ministeri de Defensa, ni amb els seus viatges a Xina. Tot un seguit d’accions que van encaminades a constituir després un Consorci, que ara, des de la modificació de la Llei que ha fet e PP a Madrid, és il•legal que l’Ajuntament ho constituisca”.

Una de les primeres conseqüències d’aquesta situació tan surrealista és la impossibilitat, per imperatiu legal, d’utilitzar la major part del milió d’euros que sumen les diferents partides de despeses de màrqueting i events, destinades a la promoció de la Zona Franca, que varen ser aprovades al pressupost de 2014. En cas d’utilitzar-les, sabent que no pot fer el Consorci, podria incòrrer en un delicte de prevaricació. Un colp legal que acaba de facto amb els viatges d’Agustí, “S’acabaren els viages a Xina, a no ser que se’ls pague ell de la seua butxaca”.

“Per aquesta raó, Compromís presentarà al proper ple una moció per a canviar el destí d’aquesta partida del pressupost de 2014 vinculada als viatges a Xina i a despeses de promoció de la Zona Franca. A la nostra moció proposarem que tots aquestos diners es gasten en projectes de promoció de l’ocupació i de les polítiques socials”.

“Des de Compromís per Paterna hem estat exposant els dubtes sobre la legalitat de tot el procediment al voltant de la Zona Franca, inclús hem denunciat en Fiscalia el “modus operandi” en que Agustí ha justificat la despesa pública en la seua promoció. Ara el propi govern central és qui li done la puntilla al projecte. Llàstima que no ho haja fet la reflexió serena de l’alcalde”, conclou Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *