La Gran Entrada Mora i Cristiana culmina una setmana de festa a Torrent

Arribant a la fi del més de juliol tots els torrentins i torrentines saben que hi ha una una cita festiva clau, la Gran Entrada Mora i Cristiana. Acte central de les festes de moros i cristians de Torrent, que han inundat cada racó de la ciutat junt a les activitats programades pel consistori amb motiu de les Festes Patronals.

Des de les 20h, les filades cristianes començaren el recorregut des de la parròquia de Mont-Sió fins a Trinitaries. Un dels moments més esperats va arribar amb la filada de les Ballesteres i el seu boato inspirat en la famosa serie de televisió “Juego de Tronos” precedint a la alferes cristiana, Concha Gallardo. Altre moment màgic de la nit va ser l’aparició dels Comilitons, la gran familia que este any ha ostentat la capitania en la persona de Vicent Burguera, capità cristià. Comilitons va mostrar a Torrent un boato ple de simbolisme i espectacularitat amb cavalls, catapultes, armes comilitones, monstres, balls i com no els batallons comilitons a peu i a cavall per donar pas a Vicent Burguera, capità cristià, acompanyat del seu fill que seguint l’exemple del seu pare també va desfilar muntat en un cavall.

A continuació, les comparses mores van iniciar el seu recorregut que ple de gom a gom va gaudir de cada trage, del moviment dels caporals, de la música i de l’espectacularitat. Fent honor a estos aspectes, la comparsa Beduïns amb repartiment d’obsequis beduïns al públic, balls i les diferents esquadres realenques i guerreres que preludi de la carrossa de Patricia López, alferes mora.

Cal destacar el gran seguiment que va tindre l’acte a través de la retransmissió que l’Ajuntament de Torrent va a oferir pel canal de Youtube i la pàgina de Facebook Ajuntament de Torrent. Un acte que es va seguir en llocs com Argentina, Florida, México, Madrid, Barcelona, Logroño, República Dominicana, Burriana, Elche, Catarroja, Calpe, Bolivia, Portugal, Líbano, Perú o Londres. Estes dades i les més de 20.000 reproduccions i l’abast de més de 50.000 usuaris ens mostren que en diferents parts del món ja coneixen un poc millor una part de la nostra cultura festiva.

Com a epíleg de la nit, la comparsa Sumayl’s va oferir un boato molt complet amb espectacles de llums, foc, cavalls i balls. Les esquadres mores de Sumayl’s van anar donant pas a l’aparició de l’ambaixadora Ascen Morera qui visiblement emocionada va anar saludant a amics, familiars i al poble de Torrent en general qui esperava amb moltes ganes l’arribada de Vicent Simó amb la seua “favorita” Meritxell Simó dalt de la seua carrossa per tancar la desfilada.

 

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *