Torrent premia l’ús del valencià en les falles amb 1.600 euros

L’Ajuntament de Torrent en la seua labor de fomentar l’ús del valencià, ha aprovat la IX convocatòria dels Premis a l’ús del valencià en les falles. Uns premis en què poden participar totes les comissions falleres de la ciutat i en els quals es valora l’ús i la correcció del valencià en la retolació dels monuments, d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Atesa la importància i la magnitud d’estes festes en el municipi i la presència del valencià en el món faller, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori torrentí ha posat en marxa, un any més, esta iniciativa amb el propòsit de garantir la recuperació i dignificació del valencià i l’ús normal i oficial de la llengua.
Les comissions falleres hauran de presentar el text de les llegendes de la falla en paper i per registre d’entrada fins al pròxim dia 8 de març de 2014. El jurat que estarà format pel regidor de Cultura, Valencià i Turisme, Modest Muñoz, un membre designat per la Junta Local Fallera i per la tècnica de Promoció Lingüística del consistori, podrà declarar nul qualsevol treball si consideren que els elements presentats no tenen la qualitat suficient.
Estos premis que l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià convoca cada any, enguany tenen com a novetat que en compte de tres premis, n’hi ha quatre, i sumem un import total de 1.600 euros, amb la dotació següent: primer premi de 700 euros, el segon de 400 euros, el tercer de 300 euros i el quart de 200 euros. Cada premi va acompanyat del banderí acreditatiu i es faran públics i s’entregaran el mateix dia que la resta de premis fallers.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.