El PSPV-PSOE exigeix el manteniment de dos aules d’infantil a les escoles de Xirivella

El grup municipal socialista ha denunciat les conseqüències de l’aplicació de l’arranjament escolar per al curs 2014-2015 per part de la Conselleria d’Educació que a Xirivella preveu l’eliminació d’aules d’infantil en centres de la població, com ara el CEIP Rei en Jaume i el Ramon y Cajal. L’augment de ràtio en les aules imposat per decret per la Conselleria justifica un nou atac contra l’escola pública, eliminant aules d’infantil i augmentant el nombre d’alumnat per aula fins arribar a trenta.
A Xirivella, tal i com el PSPV va denunciar a principi de curs, trobem aules d’infantil amb 30 alumnes als CEIP Miguel de Cervantes i Gregori Maians. Ara, amb un pas més en la política de retallades, se massificaran les aules de la resta de centres públics.
El socialistes consideren que l’eliminació d’unitats comporta més alumnat per aula, menys professorat i menys atenció educativa obrint la possibilitat de tancar col•legis públics i repartir a l’alumnat en centres de la població sense atendre a criteris de proximitat. Allò que la Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d’Educació, ens presenta com a “modificació d’unitats escolars” per al PSPV és una tisorada més que s’afegeix a les ja executades el curs 2012/2013, quan la Conselleria d’Educació va modificar les plantilles dels col•legis de primària i va eliminar tutors de quatre dels sis centres públics de Xirivella.
“Tancar aules d’infantil és l’inici del tancament de centres públics, açò és el que s’amaga darrere de l’arranjament escolar, una política totalment privatitzadora de l’ensenyament”, denuncia el portaveu del PSPV, Josep Soriano.
Per tot això, el grup municipal socialista presentarà una moció al pròxim ple de gener perquè l’Ajuntament rebutge esta proposta de noves retallades i inste a la Conselleria a que accepte les al•legacions presentades pel Consell Escolar Municipal per evitar la supressió de cap unitat a Xirivella.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *