Una xicoteta revolució

Maria Josep Amigó. Vicepresidenta de la Diputació de València.

Ara fa dos anys que canvià el govern de la Diputació de València i prenguérem les regnes d’una institució a la que li calien molts canvis per tornar a ser útil a tots els ciutadans. En aquesta curta etapa hem aconseguit fer un canvi radical, una xicoteta revolució en cadascuna de les àrees, eliminant l’arbitrarietat, el clientelisme i l’opacitat que el Partit Popular havia instaurat en aquesta institució al llarg de més de 20 anys. Ara, l’objectivitat, els criteris tècnics i la lliure concurrència són els que protagonitzen l’acció de govern en tots els àmbits reduint al mínim els convenis singulars que tant agradaven al PP, amb la ferma voluntat d’eliminar-los al 100% com a objectiu de legislatura.

Des de Compromís hem basat la nostra acció de govern en el reforç de l’autonomia local, confiant en què els nostres alcaldes i alcaldesses saben on invertir els recursos perquè coneixen millor que ningú les necessitats dels seus pobles. Més recursos que mai, amb més objectivitat que mai. En total, la Diputació ha invertit en aquests dos anys 201 milions d’euros en la província de València, amb quantitats importants, com ara els 31 milions de l’Horta Sud i els 24 milions de l’Horta Nord. Hem transformat els antics PPOS, que no s’havien revisat en 20 anys, en els nous SOM, amb criteris socioeconòmics, demogràfics i mediambientals, i hem eliminat els plans teledirigits que en anteriors etapes s’havien convertit en nius de clientelisme.

Des de Compromís no hem cregut mai en la divisió provincial del País Valencià, però estem decidits a gestionar bé les Diputacions fins que puguem tancar-les, per això treballem per superar el model provincial primant les comarques i les seus mancomunitats i col·laborant amb el Consell per impulsar polítiques conjuntes en la línia del Pacte del Botànic, com la Xarxa Llibres amb una inversió de 16,8 M€, Centres Socials amb 5,6M€ o el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles on millorem 44 centres amb 7 M€ i que afecta a 14.000 alumnes.

Aquest canvi que hem impulsat des de Compromís afecta totes les nostres àrees: les mediambientals, posant en marxa el Pacte de les Alcaldies contra el Canvi Climàtic, rellançat la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat; les turístiques posant realment en valor el que som i qui som amb el nostre “living valencià”; apropant la cultura a les comarques i impulsant la creació de la Xarxa de museus locals, potenciant la itinerància d’exposicions i de l’òpera als pobles, rellançant la Institució Alfons el Magnànim, professionalitzant els museus amb una programació de qualitat, implantant l’administració electrònica, i impulsant el model de Smart Cities als municipis.

En definitiva han estat dos anys de dura tasca que sols acaba de començar i que continuarem aquest any amb noves iniciatives que hem aprovat aquest mes de juliol com la remodelació del Teatre Principal amb 1M€, la redacció del projecte per remodelar l’hospital psiquiàtric de Bétera amb 100.000€, la creació de les brigades verdes amb 500.000€ o el repartiment de nous recursos als nostres municipis amb nous Plans d’Inversions Financerament Sostenibles per valor de 23.3M€, entre altres moltes iniciatives que han representat aquests dos anys una xicoteta revolució.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *