Albuixech celebra les seues festes populars i patronals del 24 d’agost al 2 de setembre

Albuixech celebra les seues festes populars i patronals del 24 d’agost al 2 de setembre.
Com sol ser habitual, l’esport serà el protagonista en els primers dies de les festes. La setmana lúdic-esportiva arrancarà el 18 d’agost amb una Exhibició de Tir amb Arc organitzada pel Club d’Arquers d’Albuixech.

Els dies 19, 20, 21 i 22 d’agost tindran lloc els campionats de truc, petanca, parxís, futbolí, ping-pong, frontó, torneig de futbol 8, escacs i especial videojoc FIFA. El dimarts 20 els aficionats al futbol tenen una cita amb el torneig ‘Benjamín Tortajada Barres’ i el 22 d’agost tindrà lloc el torneig Vila d’Albuixech. El 23 d’agost, els amants de l’atletisme podran gaudir amb la celebració de la XI Volta a Peu, organitzada pel club d’atletisme Apalput. El 25 d’agost, li toca el torn a la Volta Ciclista a l’Oronet organitzada pel club El Rayo, que eixirà a les 8 hores. A la vesprada, pilota valenciana. El Dia de la Bici del 29 d’agost posarà el punt i final a aquesta setmana esportiva d’Albuixech dedicada a tots els públics.

Cavalcada i pregó
Dissabte 24 a les 20:30 el programa de festes comença amb la tradicional cavalcada del pregó. Després tindrà lloc el disparo d’un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia «Manchega».
La festa del barri de les sidres començarà a les 22 hores amb un sopar i finalitzarà amb la «Nit del Rock». El diumenge dia 25, festa del Crist, a les 11 hores missa en honor del Crist. A la vesprada serà el torn de la processó des de 20:30 i al finalitzar es disparà un castell a càrrec de la pirotècnia «Manchega». A 22:30 a la plaça de la Llibertat es projectarà la pel·lícula «El mejor verano de mi vida».

El dimarts, 27 d’agost, a les 8 de la vesprada començarà l’ofrena als patrons. A les 22 hores a la plaça d’Espanya es pot gaudir de la pel·lícula “Juràssic World: el reino caido”. Des de mitjanit el DJ José Coll actuarà a la plaça de l’església.

El dimecres 28 els més xicotets podran gaudir de les unflables des de les 17 hores i festa de l’espuma. Al voltant de les 18 hores tindrà lloc el repartiment d’orxata i fartons a tots els que han col·laborat en la confraria. Posteriorment es durà a terme la processó a Sant Ramón i a la nit serà el torn de l’orquestra “Máxima”. El 29 d’agost, les Filles de Maria seran les protagonistes dels actes. A les 8 del matí serà la Despertà, després, a les 11 hores serà el moment de la arreplegà i la Missa en honor a la Inmaculada Concepció. A les 14:30 es podrà escoltar una mascletà a càrrec de l’empresa “Dragon Coeters”. Per la vesprada, a les 20.30 hores, la processó recorrerà els carrers de la població. Un dels actes més esperats de la festa servirà per a tancar la jornada, serà a les 23.30 hores quan la Nit de Disfresses omplirà de diversió el municipi amb l’actuació de l’espectacular orquestra LaTribu. Seguidament, i sense parar la festa, els veïns i veïnes se desplaçaran a l’avinguda Mare de Déu per a continuar disfrutant la nit amb dj Ballesteros i ‘Parapa Fest’. Però tot no acaba ací… Per si era poc, quan acabe l’espectacle hi haurà una passejada pel poble amb una divertida i espectacular xaranga.

El 30 d’agost, començarà amb la despertà, a les 10 hores tindrà lloc l’arreplegà i, a les 12, la missa dedicada a la Verge del Rosari. La mascletà tancarà els actes del matí. Per la vesprada, la processó recorrerà el carrers del poble. El plat fort de la jornada serà l’actuació de l’orquestra Vértigo que deleitarà als assistents fins a ben entrada la nit, amb una sorpresa incluida al descans. Però la nit no acaba ahí. A les 3.30 hores li tocarà el torn a la discomòbil La Jungla i a les 5. 30 hores amb el dj Javi Boss. Després, xaranga pels carres de la població.

El dissabte 31 d’agost, el dia de Sant Ramon, la Missa en honor al patró tindrà lloc a les 12. A les 20:30. processó al Sant. A les 22:30 celebració de les paelles i a les 12 de la nit es hora de gaudir de l’orquestra «La Mundial». A la 1:30, un gran castell de focs artificials serà disparat per la pirotècnia «Gironina».

Xiquets de Sant Vicent
El 1 de setembre es el dia dedicat als Xiquets de Sant Vicent, a les 11 hores serà l’arreplegà dels festers en passacarrer fins l’església acompanyats per la Societat Musical Eslava. A les 12 hores, tindrà lloc la solemne missa en honor a Sant Vicent en la parròquia de la Verge d’Albuixech. A les 14 hores, aniran tots a l’entrada del poble on esperaran a tots els xiquets i xiquetes. Quan estiguen tots al lloc, baixaran tots junts a ritme de Batucada i seguidament començarà l’esperada Globotà.

Els actres continuaran a les 19 hores amb l’arreplegà dels festers desfilant pels carrers del poble fins a l’Església per a trobar-se amb Sant Vicent i començar la processó. A les 20 hores, donarà començament la solemne processó en honor a Sant Vicent Ferrer.

La nit començarà l’espectacle infantil ‘Festival Kids’. En finalitzar l’espectacle infantil, hi haurà un magnífic castell de focs artificials en l’avinguda de la Verge a càrrec de la pirotècnia Manchega. I si ens queden forces, per a acabar la nit tindrà lloc l’actuació de la gran orquestra People Band.

Mare de Déu d’Albuixech
El 2 de setembre, dia dedicat a la mare de Déu d’Albuixech, a les 12 hores serà la celebració de la Santa Missa en honor a la patrona. A les 14 hores es disparà la mascletà a càrrec de la pirotecnia “Hnos Caballer”.
A les 20:30 processó a la Verge. I per acabar el dia i les festes serà el torn del tradicional cant d’Albades.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *