Activat el protocol ‘Mascareta 19’ en les 9 farmàcies de Paiporta
L’Ajuntament de Paiporta ha decidit sumar-se a la iniciativa ‘Mascareta 19’, gràcies a la qual les dones que pateixen maltractaments i no tenen la possibilitat de denunciar, poden fer-ho a les farmàcies. Per a activar el protocol, sols han d’anar a la farmàcia i demanar una ‘Mascareta 19’. A partir d’aquest moment, el personal donarà avís de la situació a les autoritats.
Aquesta iniciativa ha sorgit del govern de Canàries, s’ha estés per tot l’estat i té com a finalitat prestar ajuda a aquelles dones maltractades que, per la situació de confinament derivada del decret d’estat d’alarma per la crisi del coronavirus Covid-19, no tenen possibilitats de denunciar.
La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta s’ha posat en contacte amb les 9 farmàcies paiportines per a informar-los sobre el protocol a seguir, i els ha facilitat cartelleria per a que la pengen en llocs visibles dels seus establiments.
A més d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha obert una línia d’atenció de la Policia Local especialitzada en violència de gènere, en el número 661763495.
Així mateix, les dones que necessiten ajuda es poden dirigir a les dos línies obertes per la Regidoria de Benestar Social, en els números 610568613 i 610557425, on se’ls pot prestar suport psicològic, assessorament jurídic especialitzat en violència masclista, informació sobre recursos socials i econòmics i, per a homes, atenció psicològica per a fomentar relacions positives i lliures de violència. Aquests dos telèfons atenen de 8.00 a 20.00 hores, de dilluns a diumenge.
La Regidoria d’Igualtat, per últim, recorda tots els recursos assistencials existents i posats en marxa per a dones que pateixen maltractaments: El 112 i el 016 (que no apareix en les factures, però cal esborrar del registre de telefonades); el 900100009, un telèfon gratuït especialitzat en atenció a dones confinades amb el seu maltractador, els números de Whatsapp de suport psicològic immediat 682916136 i 682508507, i el telèfon d’ANAR, associació d’ajuda a xiquets, xiquets i adolescents en risc: 900202010. També està a disposició de la ciutadania l’aplicació mòbil ALERTCOPS, per a geolocalitzar-se i alertar a la policia en cas de patir una agressió.