À Punt vol recuperar el número 9 al comandament de la televisió
À Punt aprofita que l’entrada de la nova telefonia mòbil 5G obliga a ressintonitzar els canals de la televisió per a demanar als espectadors que col·loquen la televisió valenciana en el 9 dels seus comandaments a distància, el lloc que ha ocupat històricament.
La campanya, amb el nom ‘Apunt al 9’, convida particulars i comunitats de veïns a posar orde en el comandament de la televisió durant el procés de canvi de freqüències de la TDT que es prolongarà fins al 31 d’octubre i recuperar la posició 9 per a À Punt.
La televisió pública valenciana, que porta la informació de proximitat i l’entreteniment més nostre, confia a recuperar la fidelitat dels telespectadors. “Per a la televisió pública valenciana la ressintonització de canals és una oportunitat de recordar als espectadors valencians on tenen la seua cadena: À Punt al 9”, ha assenyalat Alfred Costa, director general d’À Punt.
La ressintonització de canals és senzilla. Els espectadors que tenen antena col·lectiva han d’avisar un instal·lador homologat perquè adapte l’antena primer. Si l’antena és individual només cal ressintonitzar els canals amb la cerca automàtica i després posar-hi l’orde manualment.
És el moment de triar el 9 del comandament a distància per a la televisió pública valenciana. À Punt ha preparat aquest link amb tota la informació on s’explica perquè és necessària la ressintonització dels canals de la TDT i quines són les freqüències correctes ací.
Així mateix, À Punt habilita una adreça de correu per a resoldre incidències TDT – Televisió: apuntal9@cvmc.es.
À Punt al 9, la informació de proximitat i l’entreteniment més nostres
El canvi de freqüències, que s’ha prolongat fins al 31 d’octubre de 2020, es va paralitzar pel confinament per la crisi de la Covid-19. Però una vegada s’ha tornat a activar, cal ordenar els canals de televisió, perquè els espectadors continuen rebent a casa la mateixa oferta que tenen actualment.
La ressintonització de la televisió digital terrestre (TDT) és necessària per tal que els canals migren a una freqüència distinta. Això serveix perquè es faça espai per a poder instal·lar les futures xarxes 5G i evitar interferències, imatges negres i altres problemes de qualitat de recepció del senyal de la televisió a casa.
Com a resultat de l’alliberament del segon dividend digital, À Punt canvia les freqüències per on ha emés des de l’inici. A Castelló la freqüència passa de la 57 o 30 a la 38; a València migra de la 60 a la 29. A Alacant es manté en la mateixa, que és la 25.
A les plataformes de pagament la ressintonització no és necessària ja que l’ordenació dels canals es fa automàticament.
L’alliberament del segon dividend digital (conjunt de freqüències entre 694 i 790 MHz (banda 700 MHz) que calia desocupar abans del 30 de juny, segons el que dictamina la UE, per tal que puguen ser utilitzades pel desplegament del 5G, no implica l’aparició ni desaparició de canals de televisió (només es desplacen les freqüències), ni l’obsolescència de televisors ni descodificadors TDT que continuen tenint validesa.