«No estàs sola, el teu paraigua som totes»
Tavernes Blanques prepara un espai simbòlic contra la violència masclista
Sota aquest lema l’Ajuntament de Tavernes Blanques està preparant una instal·lació efímera que busca generar un espai segur simbòlic que per recordar que davant la violència masclista «el paraigua que ens protegeix som totes. “Les altres dones, les que l’han patit en carn pròpia, les institucions, la policia local, la Guàrdia Civil, i totes les persones que estem compromeses amb l’eradicació d’aquesta xacra «, comenta la regidora de la Dona i Igualtat, Marisa Sánchez . A més, com a part de les reivindicacions d’aquest any, les poques que ha permès mantenir la pandemia, juntament amb les regidories d’Educació i Joventut, s’ha convocat el II Concurs de Stories contra la violència de gènere. En aquest certamen, els qui participen hauran de preparar una imatge o un curt de 15 segons de conscienciació o rebuig de la violència masclista. Les obres es podran veure al perfil d’Instagram de l’Ajuntament de Tavernes Blanques (@aytotblanques) del 21 al 24 de novembre. La instal·lació es podrà veure a la Plaça Germanies, a les portes del consistori.
L’ajuntament de Tavernes Blanques presta un servei integral d’assessorament jurídic, psicològic i d’acompanyament a les víctimes. Per això compta amb un gabinet que assisteix a les víctimes de violència masclista del municipi, a més de la Policia Local, que a través del seu servei especialitzat en violència de gènere presta el seu servei d’una forma professional i eficaç. En aquest sentit resulta necessari esmentar també la tasca que des de les dependències de la Guàrdia Civil a Tavernes Blanques es ve també oferint a les víctimes en coordinació i col·laboració amb la Policia Local.
La indiferència de moltes persones també és una realitat. Respecte a aquest tema, la regidora d’Igualtat afirma «que no podem mirar cap a un altre costat davant d’un cas de violència de gènere perquè si ho fem ens convertim en còmplices dels maltractadors. En una societat responsable, no es pot romandre impassible si som testimonis d’una agressió. Són moltes les dones que pateixen en silenci situacions de maltractament. Moltes són les que moren, i davant d’això hem de reaccionar tota la societat. No podem considerar-nos una societat lliure i avançada si permetem l’exercici de la violència masclista de qualsevol tipus «. Marisa Sánchez creu que hi ha tres elements que semblen simples, però que ens van a requerir un treball dur i llarg per part de tota la societat, «especialment dels que estem ja conscienciats amb el canvi: educació, informació i valga la redundància, conscienciació».