La Pobla de Farnals presenta a la població el I Pla Municipal contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals, a través de la regidoria de Benestar Social, Igualtat i Polítiques Inclusives, presentarà a la ciutadania demà dijous, 17 de juny, el I Pla Municipal contra la Violència de Gènere, que tindrà una vigència de quatre anys (2021-2024) i que va ser aprovat pel Plenari de la Corporació per a la seua posada en marxa. Maria Carmen Benlloch, regidora del departament, ha explicat que l’elaboració d’aquest document “suposa una resposta integral i planificada, així com una manera d’enfortir els mecanismes de coordinació institucional entre el municipi, la societat civil i entitats privades per a millorar la lluita contra la violència de gènere des de l’àmbit local”.

 

Contempla estratègies que es fonamenten en la sensibilització, prevenció, assistència i actuació, atenent a totes les formes de violència existents, ja siga física, psicològica, sexual, econòmica, institucional o laboral. Tanmateix, recull les accions que es duran a terme, com promocionar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere; crear informació sobre les desigualtats socials per qüestió de gènere; realitzar tallers sobre la imatge de les dones en els mitjans de comunicació; fer tallers formatius per al professorat sobre violència de gènere i joventut i formar a l’alumnat sobre conceptes bàsics de la igualtat entre homes i dones; dissenyar activitats de rebuig a les violències masclistes amb l’associacionisme juvenil del municipi;  formar al teixit associatiu i empresarial en el procotol d’actuació en cas de violència de gènere; crear rutes segures en la zona costanera per als desplaçaments quotidians de les dones, o realitzar taller de defensa personal, entre moltes altres.

 

Per a la realització del Pla s’ha dut a terme un estudi sociodemogràfic exhaustiu del municipi, així com una anàlisi qualitativa sobre les percepcions i la naturalesa interna de La Pobla de Farnals sobre la violència de gènere. A més, s’ha comptat amb la participació dels representants del teixit associatiu, esportiu, festiu, sanitari i educatiu del municipi, que han aportat les seues valoracions sobre la qüestió. També es va posar a l’abast de la ciutadania un qüestionari en línia per a donar cabuda a un ampli nombre de grups i persones, la visió de les quals ha servit també per a desenvolupar el diagnòstic i disseny del pla.