El programa Menut Palau ofereix un cicle nadalenc de música, titelles i teatre
El Palau de la Música ha programat un cicle especial nadalenc dins del programa dirigit a famílies i infància “Menut Palau”, que s’oferirà en L’Almodí del 28 al 30 de desembre. Es tracta d’una programació de música, titelles i teatre per a disfrutar en família, que inclou contes i música popular amb titelles, concerts dramatitzats i exposicions de vestuari d’època, entre altres. Com a preludi, el dissabte 18 s’ha preparat una sessió de dansa participativa amb música en directe, amb el Nanobucle “El Desván de la Navidad”.
Així ho ha donat a conéixer la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, que ha explicat que estos espectacles complementen als ja iniciats i destinats als centres educatius, que han congregat ja més de 1.500 escolars des que van començar el mes d’octubre passat. “Estem molt contents de l’èxit que està tenint el nostre projecte educatiu, dissenyat amb molta cura perquè pedagògicament siga profitós per a l’alumnat i el professorat, però també amb eixe vessant tan important destinat a l’oci, perquè es puga gaudir d’espectacles participatius i de molta qualitat també en família” ha afirmat Tello.
Les activitats que tindran el seu preludi dissabte dia 18, a les 12.00 hores, amb l’espectacle “Nanobucles: “El desván de la Navidad” de La Casa Amarilla. Es tracta d’una activitat que, tal com ha explicat la presidenta del Palau, “hem recuperat, ja que va ser ajornada per la pandèmia, i on mitjançant la dansa i les coreografies, es podrà gaudir d’alguns contes infantils que coneixen les xiquetes i els xiquets per a crear escenes dinàmiques i divertides”.
La novetat d’enguany, ha destacat la regidora, és que “els espectacles aniran acompanyats per miniexposicions de titelles i altres objectes d’attrezzo, que pretenen completar i millorar l’experiència cultural”. Gloria Tello ha subratllat que “tant en la programació per als centres educatius com en estes activitats d’oci, tornem a tindre molt present el suport a tot eixe teixit cultural que no ha pogut treballar en pandèmia; de fet, en este projecte educatiu treballaran més de 70 persones entre artistes, tècnics, productors, regidors i atrezzistes”, ha explicat.
Les activitats es desenvoluparan el dimarts, 28 de desembre, a les 12.00 hores i a les 18.30 hores, amb la proposta per a tots els públics a partir de tres anys d’Alberto Ferrer & Piano Trio (el pianista Francisco Pérez, el violinista José Carlos Alborch i el violoncel·lista Juan Francisco Arrué), els qui presenten un programa amb peces de Piazzolla, que posa música a una versió actualitzada del conte de la Rateta, desenvolupat per la titellaire valenciana Elisa Matallín, La Matallina.
L’endemà, dimecres 29, també a les 12.00 hores i a les 18.30 hores, els Titiriteros de Binèfar, Premi Nacional de Teatre d’infància i joventut, posaran en escena un “Retaule de Nadal”, una peça dinàmica per a públic a partir dels 4 anys.
I el dijous, 30, en el mateix horari de 12.00 hores i 18.30 hores, La Tendresa, una formació de música antiga i barroca liderada per la valenciana Èlia Casanova, oferirà a un auditori a partir de 12 anys, els Plebeyos Bailes, un divertit concert cantat, comptat i tocat. L’ensemble La Tendresa està format per set dones: Beatriu Lafont, soprano, guitarra barroca i castanyoles; Amparo Camps, violí; Belisana Ruiz, guitarra barroca; Lixsania Fernández, viola de gamba i veu; Raquel Fernández, contrabaix i Noelia Heredia, la Negri, caixó flamenc. La dramatització és de la companyia de teatre Societat Doctor Alonso i el vestuari de Jorge Dutor. Esta proposta de música antiga i barroca presentarà al públic l’alegria de la festa prohibida, recuperant una activitat que les dones humils gaudien en clandestinitat, en cantar i interpretar música, activitat que no els estava permesa.
El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que esta programació “combina la música clàssica amb els titelles, de manera que la dramatització acostarà la música clàssica i popular a les famílies”. A més, ha afegit Ros “comptem amb formacions musicals i teatrals de primera línia, que s’esforcen per a transmetre de manera divulgativa i entretinguda la bellesa de la música clàssica, sense renunciar al seu caràcter i excel·lència”. “Continuem treballant per a arribar a tots els públics, perquè tothom puga gaudir de la clàssica; i en este cicle cobrim diversos aspectes com el trio amb piano dedicat a Piazzolla, la música antiga i barroca, i la música popular i la seua transmissió oral a través de moltes generacions”, ha conclòs.