Converses al pati: la salut de les dones després de la Covid-19

El començament de la pandèmia ocasionada per la Covid-19 va aguditzar les nostres desigualtats socials, entre elles la desigualtat de gènere.

A partir d’aquest moment es va a començar a parlar del paper de les dones dins la crisi sanitària, dels efectes d’esta sobre les dones en risc d’exclusió social o sobre aquelles que patien violència masclista; així com es van tractar les implicacions del confinament i altres qüestions sobre la salut mental de les dones.

 

Actualment ens trobem en un context en el que la Covid-19 s’ha convertit en una crisi que, pel moment, sembla controlada en la seua vessant sanitària. Per aquest motiu, és moment de repensar totes aquestes qüestions i veure com han evolucionat.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca impulsa la iniciativa anomenada “Converses al pati: la salut de les dones després de la Covid-19”, una trobada on distintes dones convidades conversen al voltant dels nous reptes de les dones després de la crisi sanitària, així com de la seua salut i benestar dins d’aquest nou paradigma.

L’objectiu d’aquest projecte, el qual vorà la llum el pròxim dijous, 19 de maig de 2022, a les 18:00 hores, és crear un espai de debat i de reflexió neutre on totes les dones participants en la jornada es troben amb la confiança per a compartir les seues percepcions; fet que fa necessari nombrar l’emplaçament escollit: els Jardins de l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca.

Per a la consecució d’aquest objectiu comptarem amb tres dones

convidades: Gabriela Moriana, Sociòloga i directora de l’Institut Universitari d’Estudis de les dones de la Universitat de València; Elena Baixauli, psicòloga a l’Hospital Clínic de València, docent en la Universitat de València i conferenciant motivacional; i, Neria Morales, psiquiatra en l’Hospital La Fe de València, especialitzada en Transport Afectiu Bipolar i Trastorns de l’Estat d’Ànim.

 

Marisa Almodóvar Torres, alcaldessa d’Alfara del Patriarca i responsable de l’Àrea d’Igualtat, destaca la importància de crear dinàmiques participatives entre les dones, fomentant així la sororitat i la creació de sinergies positives en el veïnat. Així mateix, es posa el focus en el compromís municipal per continuar amb la implementació d’accions com aquesta, emmarcada dins del II Pla Municipal d’Igualtat.