La secretaria tècnica de Pactem Nord es reuneix a Puçol per a revisar projectes conjunts
En la seua quarta reunió anual, la secretaria tècnica de Pactem Nord s’ha reunit en l’edifici Voramar a Puçol per a analitzar els projectes que l’entitat ve desenvolupant en col·laboració amb els ajuntaments, sindicats, associacions empresarials i altres entitats col·laboradores.
L’ordre del dia ha recollit l’anàlisi del projecte denominat “Eines de proximitat per a l’impuls de processos de transició de les persones i empreses en l’àmbit laboral”. Aquest projecte, que compta amb el cofinançament de Labora en el marc de Avalem Territori, presenta tres eixos de treball fonamentals entorn dels quals es despleguen els 8 professionals que ho desenvolupen. Aquests eixos de treball són: “intervenció especialitzada per a la promoció de l’ocupació”, eix que contempla la intermediació laboral amb persones desocupades i el desplegament de punts de proximitat local, “enfortiment empresarial i transferibilitat de bones pràctiques”, amb un treball intens en la promoció de nous negocis i la dinamització del teixit empresarial comarcal, i l’eix denominat “espais de desenvolupament transversal”, que té per objecte la consolidació de les entitats integrants del pacte, la realització de diferents campanyes de sensibilització ciutadana en matèria d’inserció laboral, i el reforç de l’observatori d’ús de Pactem Nord, encarregat de l’emissió de butlletins i informes d’ocupació.
També s’ha revisat el projecte cofinançat per la Diputació de València. El projecte, denominat: “Impuls de la digitalització i l’emprenedoria amb perspectiva de gènere a l’Horta Nord”, planteja una interessant línia de treball en matèria d’emprenedoria, el suport als municipis en matèria de plans d’igualtat i la digitalització bàsica de dones integrants del teixit associatiu, línia en la qual ja es disposa de 60 inscripcions.
Un altre projecte d’importància que s’ha revisat, té a veure amb la unitat d’orientació professional, una unitat que compta amb el cofinançament del Ministeri d’Educació que té per finalitat acompanyar a les persones interessades, 160 (113 d’elles dones), en el procés administratiu d’acreditació de les competències professionals.
Els/as professionals també han analitzat la posada en marxa d’una estratègia municipal vinculada a la formació en noves tecnologies, analitzant-se espais, continguts i dotacions per a l’imminent inici de les primeres accions de formació i posada en marxa de les aules.
Per a finalitzar s’han analitzat els diferents continguts de tres esdeveniments que tindran lloc en aquest tram final d’any: els Distintius Pactem Nord a la corresponsabilitat territorial en matèria d’ocupació (el Puig de Santa Maria, 14 de desembre), la XV Trobada d’associacions de dones de l´Horta Nord (Vinalesa, 11 de novembre) i la IV Trobada d’Associacions de Comerç de l´Horta Nord (29 d’octubre a Burjassot). S’ha deixat pendent la data de l’II Fòrum Comarcal d’Ocupació, que se celebrarà novament a Massamagrell.