Manises rep els representants de Barcelos (Portugal) per a inaugurar una exposició de peces de fang lusitanes
La regidora de Cultura de la ciutat portuguesa, Elisa Braga, signa al Llibre d’Or de Manises
La mostra “El fantàstic món del Figurat de fang de Barcelos” està oberta fins al 25 de gener de 2024 a la sala d’exposicions MUMAF
En paraules de l’alcalde de Manises, Javier Mansilla, aquest fet suposa “una oportunitat magnífica per a posar en relleu la tradició ceràmica i el valor del patrimoni artístic d’ambdues regions peninsulars, l’artesania de Barcelos i la de Manises, mitjançant l’intercanvi d’experiències culturals, comercials i diplomàtiques”.
Mansilla, junt amb altres membres de la corporació municipal, ha acompanyat la regidora de Cultura, Turisme i Artesania de Barcelos, Elisa Braga, en la presentació de la mostra de ceràmica celebrada la vesprada d’aquest divendres. L’exposició estarà oberta al públic fins al 25 de gener de 2024.
Al matí, el primer edil i altres components del govern local han donat la benvinguda a la representant de Barcelos, qui ha signat al Llibre d’Or de Manises, en la recepció oficial que ha tingut lloc a l’edifici de l’Ajuntament. També s’han intercanviat regals típics de l’artesania d’ambdues ciutats.
Els dirigents portuguesos han aprofitat la seua visita a Manises per a conéixer els seus principals atractius turístics, el seu patrimoni cultural i els elements més simbòlics de la ceràmica manisera, així com part de la gastronomia valenciana.
“El fantàstic món del Figurat de fang de Barcelos”
“El fantàstic món del Figurat de fang de Barcelos” presenta figures artesanals de fang que reflecteixen les tradicions orals, la memòria col·lectiva i el patrimoni cultural dels habitants d’aquesta localitat situada al districte de Braga. En 2008 es va convertir en un producte artesanal certificat i en 2021 va ser distingit amb el registre de marca de la Unió Europea.
La ciutat portuguesa de Barcelos, que també forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l’àmbit de l’artesania i les arts populars, posseeix una gran història al voltant de la pràctica de fer ceràmica, motiu pel qual s’haja acordat l’agermanament d’ambdues ciutats.