La Pobla de Farnals es prepara per a la trobada biennal de participació infantil i adolescent de les Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF
Divendres passat 12 d’abril, La Pobla de Farnals va acollir en l’edifici ‘Veles e Vents’ la segona reunió preparativa amb el grup de dinamització de les Ciutats Amigues de la Infància per a donar forma a la pròxima trobada bianual que es durà a terme l’1 de juny en aquesta localitat valenciana.
En aquesta segona reunió, es va comptar amb la participació de representants dels 12 Consells de Participació Infantil i Adolescent de la província de València que formen part de la iniciativa de Ciutats Amigues de la Infància, coordinat per UNICEF Comunitat Valenciana. Les 12 ciutats amigues de la infància de la Província de València són: La Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Quart de Poblet, Gandia, Alzira, Mislata, Almussafes, Sagunt, Picassent, Bellreguard, Benavites i Carcaixent.
Durant la jornada del divendres, el personal tècnic va realitzar una dinàmica utilitzant el joc del Tetris perquè els xiquets i xiquetes pogueren construir a través de peces el missatge de la trobada, la temàtica, les activitats i fins i tot el menú del menjar.
Aquest pla de treball col·laboratiu busca generar intercanvis d’experiències i opinions entre els diferents consells de participació infantil i adolescent, integrant les perspectives i propostes de les persones més joves de cada municipi.
L’anterior trobada de Consells de Participació Infantil i Adolescent es va celebrar el 17 de desembre de 2022 a Picassent i enguany tindrà lloc a la platja de La Pobla de Farnals. Aquest és un esdeveniment molt important, on es donaran cita uns 150 consellers i conselleres i es destacarà el compromís amb la participació activa de la infància i l’adolescència en la construcció d’entorns més inclusius i amigables.
Aquesta jornada està organitzada per UNICEF Comunitat Valenciana en col·laboració amb les 12 Ciutats Amigues de la Infància de la Província de València i la Direcció General de Família, Infància, Adolescència i Repte Demogràfic.