El Palau de la Música escomet una bateria d’actuacions en l’edifici sense interferir en la seua programació

El president del Palau de la Música, José Luis Moreno, juntament amb el director del Palau, Vicente Llimerá i la subdirectora de música, Nieves Pascual, ha informat de les actuacions que es duran a terme en l’edifici de l’auditori valencià, una vegada analitzada l’auditoria tècnica encarregada.

 

Segons ha explicat Moreno, este informe determina la necessitat de realitzar una bateria d’accions, que no van ser contemplades en la reforma realitzada en els últims quatre anys, i que tenen un cost estimat de 6,4 milions d’euros.

 

Per part seua, Llimerá ha afirmat que “és important recalcar que el Palau no es tancarà i que cada vegada que vinga el públic veurà progressives millores” i ha afegit que “actuarem els dos pròxims anys amb un full de ruta en les reparacions tan necessàries que requerix l’edifici, sense interferir de cap mode la programació”.

 

Respecte al cost global de 6,4 milions d’euros d’estes accions, el director del Palau ha admés que “haguera sigut molt més econòmic si s’haguera previst des del principi”. Així mateix, Llimerá ha detallat una a una les accions que s’escometran, destacant la més imminent, este estiu, “en la qual s’actuarà sobre les goteres i filtracions en l’entrada del vestíbul del personal”.

 

“Des que reobrim esta casa hem hagut de tancar tres vegades l’accés a esta zona de l’edifici a causa de les importants filtracions patides i resulta inexplicable que no s’actuara sobre estos accessos i s’incloguera la solució en la reforma integral, ja que estes filtracions han sigut periòdiques en els últims anys”, ha assegurat Vicente Llimerá.

 

El director del Palau també ha recordat que “després de detectar-se estes filtracions i goteres en reobrir l’auditori, demanem un informe tècnic i van eixir a la llum una bateria de problemes que es patien des de fa temps, que no es van quantificar en el seu moment” i ha recordat que es va haver de fer d’urgència un contracte menor en cafeteria i en els banys.

 

Segons Llimerá és necessari actuar en els fossats “perquè acumulen molta aigua a causa del nivell freàtic”; en els lavabos “on és necessari canviar les instal·lacions perquè estan molt velles i no es pot realitzar mitjançant un contracte menor”. També ha assenyalat que “cal ampliar l’escenari de la Sala Iturbi perquè es puguen realitzar produccions majors i ampliar el soterrani de la Sala García Navarro, ja que hi ha problemes acústics expressats pels músics i per a solucionar-los es renovaran els elements que emboliquen la sala i la dotarem de major capacitat”.

 

Altres actuacions a executar són el canvi del revestiment de pedra (a l’interior) per a posar-la com la de fora; també les barres de la cafeteria, un nou aïllament en la golfa per a millorar l’acústica de la Sala Iturbi; dotar d’instal·lació climàtica al vestíbul; i urbanitzar l’entorn.

 

D’esta manera, el full de ruta s’establix de la manera següent: En 2025 s’actuarà en la xarxa de sanejament, estanquitat vallege, inundacions del vestíbul, en el sistema de gestió, filtracions d’aigua, reforma dels lavabos, en l’ampliació ocasional de l’escenari de la Sala Iturbi i en la coberta coure.

 

En 2026 s’actuarà en el vestíbul, barres de la cafeteria, aïllament acústic, instal·lació del clima del vestíbul i de la producció de fred i calor, en el sistema de climatització i a la urbanització de l’entorn de l’edifici.