Aurora Valero és homenatjada amb motiu de la concessió de la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura
La pintora, professora i acadèmica d’Alboraia, Aurora Valero, ha rebut la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura (CVC). L’artista va ser homenatjada en un acte acompanyada d’amics i amigues, i companys i col·legues del món artístic i acadèmic. Entre les persones que la van acompanyar a l’acte també estaven l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, la regidora de Cultura, Conxa Villenha, i la regidora Ana Bru.
La Medalla d’Honor del Conell Valencià de Cultura és un merescut reconeixement a tota la trajectòria artística i humanística d’Aurora Valero, que ha creat una ingent obra que integra integra col·leccions de museus i institucions, públiques i privades, tant nacionals com internacionals, entre les quals cal destacar: Museu d’Art Modern de Barcelona, Museu de Belles arts San Pio V de València, Museu Popular d’Art Modern de Vilafamés, The San Francisco Museum of Contemporary Hispanic Art, Col·lecció The Library of Congress of Washington, Dept. of Interior Design Shoae College de Seül, Museu de la Solidaritat Salvador Allèn de Xile. És la primera vegada que el CVC atorga aquesta distinció a títol individual a un artista plàstic.
Aurora Valero Cuenca
El descobriment de les grans obres de la Història de l’Art als tretze anys, la va impulsar a dedicar-se a la creació artística per a transcriure i donar forma d’una manera especial i conseqüent a la vida mateixa. La transformació que això implica i el desig de compartir àmpliament l’experiència, va fer que des dels vint anys, es dedicara també a l’educació artística, és a dir, a transmetre a les generacions joves, el coneixement i les vivències que desenvolupen la sensibilitat i augmenten la capacitat de sentir, de construir i de pensar. Aquestes dues activitats entrellaçades han ocupat el seu temps i la seua vida. No obstant això, per a canalitzar-les degudament, també ha hagut d’aprofundir en la investigació, a fi que els seus objectius tingueren una justificació teòrica. Per tant, la creació artística, la formació de generacions joves, la investigació i la seua divulgació, han sigut l’aspiració més important del seu quefer humà.