L’Horta rep quasi 22 milions de la Diputació de València en el Fons de Cooperació 2024

La Diputació de València completa las entregas dels Fons de Cooperació Municipal per a enguany. El ple celebrat este dilluns ha aprovat per unanimitat la tercera entrega per als municipis. En el cas de l’Horta, la quantitat total a rebre ascendix a 21,8 milions d’euros. En concret, l’Horta Sud té assignats 11.742.000 euros, mentres que l’Horta Nord percebrà 10.055.000 euros entre las tres entregas del fons.

 

A l’Horta Sud, les partides, que els ajuntaments podran destinar tant a inversió com a gasto corrent, oscil·la entre els 111.000 euros de Llocnou de la Corona, i els 855.000 euros de Mislata. Torrent, una de les cinc grans ciutats de la província, rep 556.000 euros del Fons de Cooperació Municipal 2024.

 

Quant a l’Horta Nord, les quantitats van des dels 150.000 d’Emperador, als 804.000 de Burjassot. Paterna, una altra de les grans ciutats valencianes, té assignats 531.000 euros.

 

En total, per a tots els municipis de la província i València capital, s’han repartit 80 milions d’euros, que complementen les partides del Pla d’Inversions i altres inversions específiques per als municipis de la província de València.

 

“Hem complit amb la nostra paraula, aprovem hui la tercera entrega del Fons de Cooperació per 20 milions d’euros, 80 milions en total; tenim molt clara la llei i sabem que hem d’estar al costat dels municipis més xicotets perquè són els que més el necessiten”, ha explicat la diputada d’Hisenda, Laura Sáez, qui ha detallat que “en la primera entrega va haver-hi quatre milions per als municipis de més de 50.000 habitants i la resta es repartixen entre municipis de menys de 50.000 habitants”.

 

Per part seua, el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha afegit que “a més del Pla Obert d’Inversions i el Fons de Cooperació, l’entrega del qual es completa hui, els ajuntaments també comptaran amb fons addicionals per a la recuperació de patrimoni històric, la millora del cicle integral de l’aigua o la garantia dels servicis socials”. Així mateix, ha subratllat que «l’obertura d’oficines comarcals permetrà als ajuntaments convertir estos diners en inversions reals que repercutiran directament en la millora de la qualitat de vida de les valencianes i dels valencians».

 

Mompó ha assegurat que “durant esta legislatura, els ajuntaments no sols disposaran de més recursos per a mantindre les seues infraestructures i servicis, sinó que a més comptaran amb el suport constant d’esta corporació perquè eixos fons es queden en els municipis i no tornen a la Diputació”.

 

Fórmula de repartiment

 

La fórmula de repartiment que aplica la Diputació de València establix un fix per a cada municipi que oscil·la entre els 50.000 euros per als ajuntaments de fins a 500 habitants i els 103.000 euros per als consistoris d’entre 20.001 i 50.000 habitants. La clau està en el coeficient poblacional aplicat per la corporació provincial a l’hora d’establir la quantitat variable, que és de quatre punts en municipis de fins a 500 habitants, tres punts en els de 500 a 1.000 habitants i així successivament fins al 0,75 que correspon als consistoris d’entre 20.000 i 50.000 habitants.