El Concert Anual en Memòria d’Ernest Lluch tanca el Cicle de Concerts de Tardor d’Alaquàs

El Concert Anual en Memòria d’ Ernest Lluch, polític espanyol assassinat per ETA l’any 2000 i gran defensor de les llibertats i el diàleg, clausurarà el XXI Cicle de Concerts de Tardor organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs. La soprano, Saray García, i el vibràfon, Manuel Roda, seran els encarregats de protagonitzar aquesta audició.

 

Aquest homenatge es celebra tots els anys per tal de mantindre viva la memòria, el pensament i l’obra d’Ernest Lluch. En l’acte estaran presents l’Alcaldessa d’Alaquàs; Elvira García Campos, el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic; Vicent Soler, la Subsecretària de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic; Eva Martínez Ruiz, la Secretaria Autonòmica de Finançament i Model Econòmic; Ángeles Cuenca García, el Director General de Tributos y Juego; Eduardo Roca Hernáiz, el Director General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions; Vicente Aguiló Lucía i la Directora General de Finançament i Fons Europeus; Myriam Fernández Lucía. Estarà present també el president de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, Salvador Almenar.

 

El repertori protagonitzat per la soprano, Saray García, i el vibràfon, Manuel Roda està composat per peces com ‘Del cabello más sutil’ de Fernando Obradors, Elegia Eterna d’Enriqeu Granados, Je te veux d’Erik Satie, Summertime de Porgy and Bess de G Gershwin i Think of me de The phantom of the opera com Memory de Cats d’ A.L Webber.

 

La Fundació Ernest Lluch

La Fundació Ernest Lluch va nàixer per a fer perviure els valors i l’obra d’Ernest Lluch i per a mantenir viva la seua personalitat, que va destacar sempre pel seu rigor. Particularment, convé destacar també el seu tarannà dialogant enmig de les controvèrsies que el van envoltar i que, potser, és el que els seus assassins van voler tallar de soca-rel la nit del 21 de novembre de 2000.

 

Alaquàs va tenir una especial significació en el trajecte vital d’Ernest Lluch. En el convent de la Puríssima, va ser detingut per la policia política, el 24 de juny de 1975, com un dels integrants dels Déu d’Alaquàs, un dels fets més significatius del tardofranquisme. Si més no, es tractava de consolidar una plataforma unitària de partits per a aconseguir la «Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia». Aquests esdeveniments posaven de relleu el profund compromís cívic que Ernest Lluch havia contret amb la nostra Comunitat Autònoma. És per això que la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, des de la seua inauguració el passat 8 de maig de 2007, es troba situada al Castell d’Alaquàs.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *