29 alumnes de Xirivella reben els premis literaris «Les Penyetes»

Un total de 29 alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de Xirivella han rebut el premi del Concurs de Narrativa i Poesia Infantil – Juvenil «Les Penyetes», que cada any des de fa 17 atorga la Regidoria d’Educació, Cultura i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Xirivella.

El Teatre Auditori Pepe Correa ha acollit l’acte de lliurament presentat i amenitzat per l’escriptor Carles Cano, que a més de delectar el públic amb els seus contes, ha personalitzat una dedicatòria en les obres de regal als guanyadors i guanyadores.

El concurs literari «Les Penyetes» premia cada any obres escrites per l’alumnat de la localitat en valencià i en castellà a partir de primer de Primària.

L’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, i la regidora d’Educació, Cultura i Normalització Lingüística, Encarna Martí, han entregat als guanyadors i guanyadores i als representants de les escoles un parell d’exemplars del llibre editat amb els treballs de l’edició de «Les Penyetes» de 2015, que va estar dedicada monogràficament al cronista Ramon Muntaner, amb motiu de la commemoració dels 750 anys del seu naixement. Els exemplars compten amb il·lustracions de Justo Rodríguez Requena.

La llista de guardonats i guardonades d’enguany és esta:

1r de Primària: «L’acampada dels números» de Cristina Ortí Rivas (Nª Sra. de la Salud) i «Busco planeta para vivir» de Rubén Rodríguez Payán (CEIP Gregori Maians). Menció honorífica per a «El viaje a la luna» de Diego Hidalgo Aleixos (Nª Sra. de la Salud).

2n de Primària: «El donyet i Lola» de Maya González Torres (CEIP Miguel de Cervantes) i «El cangrejo gigante» d’Ismael Lázaro Martínez» (CEIP Vicent Tosca). Menció honorífica per a «El mágico brujo» de Pau Alós Carrillo» (CEIP Miguel de Cervantes).

Premi especial PT 1r Cicle de Primària: «L’home i Luna» d’Elisabeth Lacruz Escudé (CEIP Miguel de Cervantes)  i «La sirenita y los zombis» de Claudia Guerrero Mendoza (CEIP Antonio Machado). Menció honorífica per a «El caracol y el lince» d’Adriel Pozo Simón (CEIP Miguel de Cervantes).

3r de Primària: «El país de les llepolies» d’Hannah Arroyo Garrido (CEIP Rei En Jaume) i «El camino secreto» de César Díaz Company (CEIP Miguel de Cervantes). Menció honorífica per a «La meua experiència a Cabárceno» de Sandra Pulido García (CEIP Antonio Machado).

4t de Primària: «Les Penyetes» de Sandra Rochina Fernández (CEIP Ramón y Cajal) i «Cuento medieval» de Ylvi Álvarez López» (CEIP Vicent Tosca).

Premi especial PT 2 cicle de Primària: «M’agrada el Bioparc» de Roberto Corchero Hueso (CEIP Antonio Machado) i «El león y la jirafa» d’Aaron López Cuenca (CEIP Miguel de Cervantes).

5é de Primària: «Els punts de Pau» d’Estela Minaya Aparicio (CEIP Miguel de Cervantes) i «Agencia de superhéroes» d’Antonio Sánchez Garrido (CEIP Ramón y Cajal). Mencions honorífiques per a «La mansió encantada» de Sergio Yepes Oñate (Nª Sra. de la Salud) i «La puerta mágica» de Lucía Martínez García (Nª Sra. de la Salud).

6é de Primària: «Tipus de formatges» de Sara Bueno Hosseinkhani (CEIP Rei En Jaume) i «Pato» de Pablo Hernández Cebrián (CEIP Ramón y Cajal). Mencions honorífiques per a «El camp» de Silvia Pastor García (CEIP Gregori Maians), «La vida» de Gloria Marín Morillas (CEIP Vicent Tosca) i «Mi familia» de Natalia Victoria Espinal (CEIP Miguel de Cervantes).

Premis especials PT 3r cicle de Primària: «Pipiripí Piripipón» de José Carlos Casas (CEIP Vicent Tosca) i «Un amoroso día en la playa» de José Manuel Moya Hermida (Nª Sra. de la Salud).

1r de Secundària: «Un futuro no deseado» de Lucía González Benítez (Nª Sra. de la Salud).

3r de Secundària: «Miedos» d’Ana Sáez García (Nª Sra. de la Salud).

El concurs literari «Les Penyetes» és una iniciativa de foment de l’escriptura i la lectura coordinada pel departament de Biblioteques Públiques de Xirivella i l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Xirivella.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *