Picassent s’adherix al pla Edificant per a la construcció d’un col·legi i la rehabilitació d’un altre
El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i tècnics de la Conselleria s’han reunit amb els responsables dels ajuntaments d’Algemesí, Burjassot, Calp, Llíria, Picassent, Villar del Arzobispo, Xaló i Xàtiva per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.
En aquest sentit, en els casos d’Algemesí, Burjassot, Llíria, Picassent, Xaló i Xàtiva s’ha manifestat l’adhesió al pla Edificant; mentre que Calp i Villar del Arzobispo continuaran estudiant el projecte.
Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d’Algemesí es faran quatre intervencions importants: la rehabilitació integral del CEE Alberto Tortajada, la rehabilitació del CEIP Verge del Pilar, l’adequació de les instal·lacions de l’IES Bernat Ginovar i l’ampliació del CEIP Blasco Ibáñez; pel que fa a Burjassot, s’ha acordat la construcció del nou CEIP Sant Joan de Ribera. Pel que fa a Llíria, la rehabilitació integral de l’IES Camp del Túria. A Picassent, s’ha decidit la construcció d’un nou CEIP i la rehabilitació del CEIP San Ignacio de Loyola; pel que fa a Xaló, la rehabilitació completa del CEIP Verge Pobre. Finalment, amb l’Ajuntament de Xàtiva s’ha acordat la construcció d’un nou CEIP Pla de la Mesquita, la rehabilitació integral de l’IES José de Ribera i l’adequació del CEIP Attilio Bruschetti i CEIP Maria Teresa Coloma.
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.
Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d’Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.
Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.
En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.