El diumenge finalitza el termini per votar els pressupostos participatius de l’Ajuntament de València
Les veïnes i veïns de València tenen fins a este proper diumenge, 30 de setembre, per votar els projectes que prioritzen als seus respectius districtes. Poden triar entre els més de 200 projectes que formen part de la quarta edició de DecidimVLC, els pressupostos participatius de l’Ajuntament que, en esta ocasió, s’han incrementat en un milió d’euros fins a arribar als 8 milions. Com a novetat, s’han habilitat urnes digitals per facilitar la votació «física» d’aquelles persones que no estiguen familiaritzades amb les noves tecnologies. A més, en esta convocatòria, els pobles de València (del nord, de l’oest i del sud), atenent a la seua singularitat, tenen pressupost propi.
El procés de treball de DecidimVLC, a través de la taula de participació, ha estat consensuat amb organitzacions i plataformes territorials i sectorials de la ciutat de València. De fet, la taula de treball del procés DecidimVLC està constituïda per organitzacions i entitats com la Federació d’Associacions de Veïns, la Xarxa d’Entitats, el Consell de la Joventut de València, FAMPA, COCEMFE, València Camina i la Plataforma per un Nou Model Energétic, entre d’altres. També està representat el Consell de Cooperació, així com el de Migració, Comerç, Igualtat i els centres de persones majors. Les seues funcions són el codiseny de les iniciatives, participar en el procés de coproducció de les polítiques públiques, realitzar un seguiment per a la millora de cada edició, i l’avaluació final.
La votació de les propostes de projectes d’inversió pot realitzar-se de forma digital, a través de la web https://decidimvlc.valencia.es/. També, i gràcies a la col·laboració de les entitats ciutadanes, es podrà exercir este vot en els Punts de Votació que apareixen especificats per districtes, amb els seus respectius horaris i adresses, en esta web. Poden participar totes les persones empadronades a la ciutat al moment de la inscripció, independentment de la seua nacionalitat, majors de 16 anys.
Les iniciatives guanyadores en la primera edició es troben al 92,5 % d’execució, mentre que els de la segona estan al 80,28 %.