La Diputació acompanya en Fitur als municipis de l’Horta i reforça el seu potencial gastronòmic i artesanal
Els municipis de l’Horta no han estat solos en Fitur. El president i la vicepresidenta de la Diputació, Toni Gaspar i Mª Josep Amigó, han recorregut un a un els espais que ocupen en la fira de referència del sector turístic per a interessar-se per la seua oferta i reforçar la difusió de les seues propostes artesanals i gastronòmiques.
Gaspar i Amigó coincideixen en la importància del “treball conjunt de les institucions i les empreses” per a avançar en un producte turístic global que “adquireix encara més força quan està mancomunat i recull les potencialitats de diferents municipis d’una zona o comarca”. És el cas de la Mancomunitat del Carraixet, que gaudeix d’un dels plans de Dinamització i Governança Turística en els quals participa la Diputació, l’Agència Valenciana del Turisme i els propis ajuntaments de forma conjunta.
Els responsables de la corporació provincial van destacar l’àmplia oferta gastronòmica dels municipis de l’Horta, des de la mistela de taronja i la tapa de pluma de Puçol fins al xocolate i els productes de Sant Blai de Torrent, passant per la crema d’orxata d’Alboraya, que va disposar del seu propi showcooking, i la Ruta de la Tapa de El Puig, que compta amb l’ajuda de la Diputació.
També en matèria artesanal presumeix l’Horta, especialment amb la ceràmica de Manises, pel torn de la qual van passar algunes diputades i el propi president Toni Gaspar. I les festes, amb esment especial per als Moros i Cristians i la Cordà de Paterna, festa d’Interés Turístic Nacional.
Un altre dels atractius de la comarca, exposats en Fitur, és la xarxa ciclopeatonal que uneix diversos municipis de l’Horta, per als amants de l’esport i la naturalesa que emana dels camins de l’horta valenciana. I, per descomptat, les platges, com les de El Puig, que amb l’ajuda de la institució provincial treballa per a desestacionalizarlas i fer-les més accessibles, igual que els seus monuments i museus.