Alaquàs entrega el Premi Clara Campoamor a la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València ha estat enguany reconeguda amb motiu del Premi Clara Campoamor d’Alaquàs que atorga cada any el Consell de Dones per tal de fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d’oportunitats.

 

Elvira García Campos, com a presidenta del Consell de Dones, va lliurar el guardó a les representants del col·lectiu, Carmen García Albero i Encina García, i va felicitar la Coordinadora per la seua trajectòria i va agrair “tot el que heu aportat a la luita per a la igualtat de les dones. Aquest és un reconeixement de moviment pels drets de les dones i nosaltres anem a continuar treballant des de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal que les polítiques d’igualtat estiguen presents en totes les nostres accions”. Va recordar el treball que l’Ajuntament d’Alaquàs ve realitzant per la igualtat, amb un govern local composat per més dones que homes, la creació del Consell de Dones d’Alaquàs, integrat també per les associacions de dones i totes les iniciatives encaminades a la lluita contra la violència de gènere.

 

Enguany s’ha volgut reconèixer la Coordinadora Feminista de València. Un col·lectiu lluitador format per gairebé 30 grups de feminisme autònom, grups mixtos, partits polítics, sindicats i dones a títol individual, que de forma assembleària estableixen nous objectius de lluita amb les seues corresponents accions. Totes elles encaminades a la lluita feminista.

 

El treball conjunt de diferents grups feministes en la ciutat i província de València té una llarga trajectòria i ha passat per diferents fases. Un dels importants objectius i tasques ha estat organitzar cada any les manifestacions del dia Internacional de le Dones, 8 de Març i del dia Internacional per l’ eradicació de la violència contra les dones, 25 de Novembre. Així mateix, a partir de la dècada dels 90, a més de la lluita per la igualtat real entre les dones i els homes, el feminisme valencià va establir objectius de treball per la visibilització i erradicació de la violència contra les dones. Per això, després d’aprovar-se la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, la Plataforma Feminista de València va exigir a l’administració pública autonòmica la seua implementació i compliment. És ací quan la Coordinadora de València comença a tindre visibilitat.

 

Han protagonitzat diferents accions en contra de la llei d’avortament, que va ser retirada després, i per això organitzaren la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir, obrint un important període de debat i lluita. Un dels seus majors reptes va ser la preparació 7N Marxa Estatal contra les Violències Masclistes, un èxit indiscutible que ha suposat un consens del feminisme estatal en la seua lluita contra les violències masclistes. Però, sobretot, ha legitimat al moviment feminista i això és una importantíssima fita històrica. Han eixit al carrer el 25 de novembre de negre i lila per a tornar a dir que já hi há prou de violència contra les dones. La Coordinadora continua treballant per una nova agenda feminista amb nous objectius i accions per a l’any 2016.

 

Premi Clara Campoamor d’Alaquàs

Els Premis Clara Campoamor d’Alaquàs s’atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’una iniciativa de totes les associacions de dones de la ciutat constituïda ara fa vuit anys per reconèixer tant a institucions públiques com a col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones així com en la lluita contra la violència de gènere.

 

Han rebut premi al llarg d’aquests anys la Junta de Comunitats de Castella la Manxa, Amnistia Internacional en la Comunitat Valenciana, la filòsofa Amelia Valcárcel, la Síndica de Greuges Emilia Caballero Álvarez, la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, les associacions de dones d’Alaquàs, la Federació de Dones Progresistes, l’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner i l’any passat la Doctora Anna Lluch i Mans Unides d’Alaquàs.

Comentarios: 1

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *