Baldoví fa campanya amb Emilli Altur donant suport al comerç de Burjassot
Este matí, el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví ha acompanyat el candidat a l’alcaldia de Burjassot, Emili Altur, i altres membres de la seua llista, com ara la regidora Lluna Àrias, al Mercat Municipal, el mercadet dels dimecres i diferents comerços del poble, per tal de repartir el programa electoral que presenten per a fer-se amb l’Alcaldia de Burjassot.
Emili Altur, candidat a l’Alcaldia, ha destacat que «per a Compromís el comerç tradicional és una peça fonamental de la nostra economia, un autèntic pulmó i per això, des de la regidoria de promoció econòmica i mercats, esta legislatura, l’hem impulsat amb diferents accions com els dies taronja, les nits al mercat, botigues al carrer, la ruta de la tapa, la fira del comerç… i seguirem fent-ho, des de l’Alcaldia, en la propera legislatura. Convertir Burjassot en una ciutat de comerç, que siga pol d’atracció de compradors dels pobles limítrofs és un objectiu en el que venim treballant de manera continuada, conscients que és la major fortalesa per a l’activitat econòmica del nostre municipi, i fer-ho conjuntament amb les organitzacions dels comerciants, donant suport a les seues activitats, posant al seu abast els recursos de l’Oficina de Promoció Econòmica Municipal».
En eixe sentit el programa electoral de Compromís Burjassot en matèria de Comerç es desenvolupa en els següents termes:
Propostes d’actuació
- Creació de l’Oficina de Promoció Econòmica Municipal, on s’integrarà la secció de CEMEF dedicada a aquest aspecte i la resta d’organismes municipals que participen. Baix el paraigües de l’Oficina hi hauran totes les activitats municipals vinculades a ocupació/economia: formació ocupacional, bossa d’ocupació municipal (actualment gestionada per CEMEF SLU), persones emprenedores, mercat i mercadets, foment del comerç, turisme, etc.
- L’Oficina de Promoció Econòmica Municipal englobarà l’actual Consell de Comerç. Hi haurà una regidoria del govern municipal dedicat a aquest tema.
- Es desenvoluparan les huit línies estratègiques recollides a la publicació «Pla d’Acció Local de Burjassot» i el llibre «Reflexiones estratègiques sobre el futur de Burjassot», publicat l’any 2010 per l’Oficina de Sostenibilitat de l’Ajuntament i que conté 27 programes d’actuació i 70 accions. Especialment la línia estratègica 3: «Dinamització socioeconòmica».
Empreses i Comerç
- Elaboració d’un Pla Estratègic de Desenvolupament Municipal, amb participació directa del teixit empresarial i associatiu.
- Dinamitzar i difondre les ajudes públiques existents en coordinació amb els llauradors.
- Fomentar la venda i la producció/distribució de productes ecològics locals i de proximitat.
- Promoure als 4 centres d’Ensenyament Secundari de Burjassot una Fira de Projectes Empresarials (actualment hi ha una experiència al Joan XXIII).
- Reforçar els ESUC actuals (Espais de Sostenibilitat Urbana i Comercial.
- Impulsar els estímuls per a l’empresariat femení, i recolzar la creació d’una associació de dones empresàries.
- Recolzar l’hostaleria al municipi amb activitats com la «Ruta de la Tapa». Promoure la creació d’una associació empresarial específica de hostalers.
- Fomentar la col·laboració entre les associacions de comerciants i les entitats financeres.
- Promoure la responsabilitat mediambiental del comerç a través del distintiu Green Commerce (comerç verd).
- Fomentar la imatge valenciana del comerç a través de campanyes de visibilitat del valencià.
- Recolzar la fira anual al parc de la Granja «Comerç i Gastronomia».
- Recolzar el comerç local a través de programes en la ràdio municipal.
- Recolzar les activitats comercials al Nadal, fent especial èmfasi en la coordinació a través del Consell de Comerç.
- Seguir impulsant el Centre de Serveis Empresarials Municipal que facilite la creació i la consolidació d’empreses. Crear nous centres en altres zones del poble.
Mercat i mercadets ambulants
- Continuar fomentant l’activitat de l’actual mercat municipal, amb la signatura de convenis amb l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal. Activitats com «Nits al Mercat de Burjassot», «Dies taronja», «Cursos als Mercat», classes, exposicions, etc.
- Finalitzar la restauració de l’antic mercat i donar-li una utilitat lúdica a més de la comercial. Determinar, junt als comerciants del mercat, si l’actual emplaçament provisional hauria de passar a definitiu i, si és el cas, construir/reformar l’actual barracó per a que siga digne i permanent.
- Estudiar la reforma dels mercadets, de forma que siguen de qualitat i al temps que una opció per a persones en l’atur.
- Fer cursos de qualificació als comerciants dels mercadets.