Campanya per a fomentar el consum de fruites i hortalisses en centres escolars
A menjar sa!, campanya per a fomentar el consum de fruites i hortalisses en centres escolars de la Comunitat Valenciana
11 de juny de 2018.- “A menjar sa!” és el lema d’una campanya que fomenta el consum de fruites i hortalisses entre l’alumnat d’educació infantil i primària dels centres escolars de la Comunitat Valenciana.
La campanya, desenvolupada per l’Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per LA UNIÓ de Llauradors-, s’emmarca dins del programa de distribució de fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana per a aquest curs escolar 2017-2018 i va dirigida a l’alumnat d’aquells centres escolars que han sol·licitat expressament participar en el mateix.
El programa està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i participen més de 675 centres escolars de tota la Comunitat Valenciana i més de 168.000 alumnes.
L’objectiu principal és el foment del consum de fruites i hortalisses en l’alumnat d’edats primerenques, així com millorar els seus hàbits de consum cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i educadors.
Alhora que s’efectuarà el repartiment de fruites i hortalisses de temporada, amb especial incidència del producte ecològic, de qualitat i de proximitat, es duran a terme també múltiples activitats complementàries.
Entre aquestes activitats es troba el lliurament de díptics informatius sobre la campanya amb inclusió d’un calendari de productes de temporada per a treballar en les aules, i un vocabulari de les fruites i hortalisses amb el seu nom en castellà, valencià i anglès, contes sobre la importància de consumir productes de proximitat i la importància de l’agroecologia, retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors puguen reconèixer-les de forma més fàcil, així com la impartició de 600 tallers relacionats amb la temporalitat de les fruites i hortalisses valencianes.