Carlos Mazón destaca que el projecte d’Edwards Lifesciences generarà una inversió inicial de 150 milions d’euros i crearà 1.200 ocupacions directes

Agraïx a la companyia la designació de Moncada entre “més de 15 països i centenars de regions europees per a la instal·lació d’esta nova planta”

Destaca que “Labora col·laborarà en la selecció de personal per a treballs qualificats que ajuden a salvar vides des de la Comunitat Valenciana per a tot el món”

Assenyala que l’aposta de “Edwards Lifesciences posicionarà Moncada i la seua comarca com un pol d’atracció important per a desenrotllar activitats empresarials de contingut tecnològic”

Assegura que este projecte permetrà la transferència de coneixement i aprenentatge mutu amb el nostre sistema de ciència i sanitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que el projecte d’Edwards Lifesciences generarà una inversió inicial de 150 milions d’euros i crearà 1.200 ocupacions directes en les noves instal·lacions de la companyia a Moncada.

Així s’ha pronunciat el cap del Consell després de la trobada que ha mantingut amb representants de la multinacional especialitzada en material mèdic encapçalada pel vicepresident corporatiu de Cadena de Subministrament Global i Qualitat, Joe Nuzzolese.

El president ha apel·lat a la responsabilitat de tots els agents, institucions i persones que han intervingut en esta iniciativa perquè “esta inversió siga una realitat a la Comunitat Valenciana”. Així, ha afirmat que en estos mesos “hem treballat en matèria normativa per a oferir garanties, estabilitat i seguretat a inversions molt importants per a la Comunitat Valenciana com la d’Edwards Lifesciences”.

Durant la seua intervenció, el màxim representant de l’executiu valencià ha agraït a la companyia la “designació del nostre territori entre més de 15 països i centenars de regions europees per a la instal·lació d’esta nova planta”, al mateix temps que ha assegurat que és una oportunitat per a “l’ocupació, la innovació i la salut a la Comunitat Valenciana”.

El president ha assegurat que amb esta presentació “comencem a construir este projecte perquè es pose en marxa i es desenrotlle”. D’esta manera, ha anunciat que “la Generalitat, a través de Labora, col·laborarà estretament amb la companyia en la selecció del personal i preparació del capital humà que podrà trobar un treball qualificat que ajudarà a salvar vides des de la Comunitat Valenciana per a tot el món”.

En esta línia, també ha assenyalat que es continuarà treballant amb Edwards Lifesciences en l’intercanvi de coneixement i la formació d’experts, en col·laboració amb els professionals en cardiologia del sistema públic valencià de salut, al mateix temps que des de la Conselleria d’Innovació s’implementarà el sistema d’aprenentatge mutu.

El cap del Consell ha assegurat que esta aposta d’Edwards Lifesciences a Moncada serà un incentiu per a posicionar-la “com un pol d’atracció important per a continuar desenrotllant el creixement econòmic de la comarca i de la Comunitat Valenciana”.

Territori atractiu a la inversió

Per al cap del Consell, iniciatives com la d’Edwards Lifesciences, constituïxen “un exemple de col·laboració publicoprivada” i contribuïxen al “desenrotllament social, generen ús d’alt valor afegit, tant directe com indirecte, vertebren el territori, atrauen talent i milloren els servicis socials”.

Així mateix, ha destacat la coordinació de les administracions públiques, com la Generalitat i ajuntaments, i la iniciativa privada perquè “esta etapa que s’ha obert d’inversions a la Comunitat Valenciana vaja bé”.

Mazón ha recordat que, en els últims mesos, s’han posat en marxa inversions de “primer nivell” en àrees com l’energia verda, amb projectes d’hidrogen i amoníac verd, logística o mobilitat per a “un creixement equilibrat i sostenible”.

Planta amb tecnologia capdavantera

La nova planta europea d’Edwards Lifesciences, que tindrà el certificat mediambiental LEED Gold, estarà situada a Moncada per a la fabricació de tecnologia quirúrgica i transcatèter de substitució de vàlvules cardíaques. Les noves instal·lacions serviran per a reforçar i incrementar la resiliència de la xarxa global de producció de la companyia per a servir millor a la creixent població de pacients europeus i per a enfortir la capacitat d’Edwards d’atendre cada vegada més persones amb cardiopaties en tot el món.

La planta disposarà d’una infraestructura amb capacitat per a produir anualment diversos milers d’unitats de vàlvules cardíaques, destinades principalment a satisfer la demanda del mercat europeu. Estarà composta per diferents àrees i inclou edificis de producció, oficina tècnica, laboratoris, magatzems de matèria primera i producte acabat, sales netes, i zones complementàries.

Com a part de la inversió d’Edwards a Moncada, la Fundació Edwards obrirà un procés de sol·licitud de fons per a organitzacions sense ànim de lucre en la zona que donen suport a projectes relacionats amb la salut, l’educació o la mobilitat econòmica de persones amb baixos recursos.