Catarroja organitza per segona vegada unes jornades per conmemorar el Dia Mundial de la Salut Mental
La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Catarroja ha organitzat, per al dia 16 d’octubre, la segona edició de les jornades SanaMent, per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu «d’augmentar la consciència al voltant de les malalties mentals, visibilitzar-les i destigmatitzar a les persones que les pateixen» ha explicat la regidora de Benestar Social, Núria Blanch.
«El tema oficial de la commemoració és ‘La salut mental és un dret humà universal’, i per això a Catarroja, centrem la jornada SanaMent en la importància de cuidar i mantenir una bona salut mental, amb eines que ajuden a la prevenció» explica la regidora Núria Blanch, qui destaca de la programació la participació de la Unitat Prevenció de Conductes Addictives de Catarroja, l’Associació TOC Valencia, AFPEM HORTA SUD, SPORTSA, Associació Cultural, Esportiva de Recuperació i Integració Social, de la Comunitat Valenciana, i Tymbals – Percussió i acció social.
La segona edició de la jornada SanaMent, està organitzada pel Servei d’Atenció i Seguiment a persones amb Malaltia Mental Greu de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Catarroja. La jornada se celebrarà el dilluns 16 d’octubre, des de les 16.00 a les 20.00 hores al TAC de Catarroja, amb assistència oberta a tota la població prèvia inscripció al número 673318667. Les persones assistents rebran un diploma acreditatiu de participació.
El Servei d’Atenció i Seguiment a persones amb Malaltia Mental Greu (SASEM Catarroja) és un programa de prevenció, promoció de l’autonomia, rehabilitació i inclusió social, que atén persones entre 18 i 65 anys, amb problemes de salut mental greu, amb una metodologia de caràcter comunitari, prioritzant l’atenció domiciliària o en l’entorn habitual de la persona. Es treballa des de la perspectiva individual, familiar i comunitària, en coordinació i comunicació amb els recursos de l’entorn.
Programa de la jornada
La jornada oferirà un ventall d’aspectes de la Salut mental, com la conferència «Dos cares de la mateixa moneda; Patologia dual» ponència de la psicòloga Teresa Bodi, i l’Educador Social de la UPCCA, Unitat Prevenció de Conductes Addictives de Catarroja, Aridane Ávila; o «El TOC en la vida quotidiana. Mites del Trastorn Obsessivocompulsiu, què suposa per a les persones que el pateixen i els seus familiars» a càrrec de Sandra Medina. Educadora Social i presidenta de l’Associació TOC Valencia.