Catarroja reobri el Museu Antonia Mir amb una exposició col•lectiva de pintores
Les obres d’artistes consolidades i també de pintores emergents composen una exposició que recorre diverses perspectives de l’univers pictòric femení. “Podria haver-se fet en qualsevol dels principals museus de València”, puntualitza el comisari, Luis Benavent.
“Amb ulls de dona” és una mostra amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona, que alhora serveix per a reivindicar la presència de les dones en l’art, i també per marcar un nou punt de partida: el Museu Antonia Mir de Catarroja torna a obrir les portes amb la intenció de convertir-se en un contenidor cultural divers.
Exposicions temporals, projeccions, recitals, conferències i altres manifestacions artístiques tindran cabuda en el recinte que conté l’obra de la pintora catarrogina. “El MAM no sols serà el lloc ideal per a mostrar l’obra de la filla predilecta de Catarroja, sinó també un espai cultural viu”, manifesta Jesús Monzó, regidor de Cultura i alcalde de la localitat.
Una reforma necessària
Després d’una reforma necessària a causa de danys provocats per filtracions d’aigua i problemes estructurals en l’edifici, que feien perilllar les més de 250 obres de la pintora catarrogina, el museu compta ara amb nous quadres i materials bibliogràfics. El MAM també té un renovat equipament tècnic i audiovisual “amb l’objectiu de programar esdeveniments culturals que puguen impulsar este envejable espai”, afegeix Monzó.
En total s’han invertit més de 100.000 euros en les obres de reparació i una nova assegurança. S’ha reparat la coberta de l’edifici principal, s’han canviat portes i impermeabilitzat finestres i s’ha pintat tot el recinte.
Antonia Mir, un referent cultural
Antonia Mir va començar en 1949 els seus estudis de Pintura i des d’aleshores ha portat el nom de Catarroja per tot el món. L’obra de l’artista ha estat present en ciutats com Madrid, Venècia, Lisboa, París, Santiago de Xile, Nova York i Brussel·les.
En l’actualitat, la pintora és membre de la Real Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València i Medalla d’Honor de la Universitat de València per la seua trajectòria artística. A més, encapçala la Fundació Antonia Mir –dedicada a l’impuls de la cultura i el mecenatge– que patrocina el premi de pintura Milagros Mir, i compta a Catarroja amb el seu propi museu, amb més de 250 obres.