Catarroja aprofita la benedicció d’animals de Sant Antoni per a lluitar contra els excrements canins al carrer

L’Ajuntament de Catarroja presentarà el diumenge 26 de febrer una campanya de conscienciació sobre els excrements de gossos. Coincidint amb la celebració de la benedicció d’animals de Sant Antoni, el consistori donarà a conéixer el contingut d’esta iniciativa que pretén contribuir a solucionar el problema de la presència d’excrements al carrer.

La campanya té com a objectiu conscienciar en un context lúdic i festiu als propietaris dels animals per a donar a conéixer els drets i obligacions que tenen i també la necessitat de recollir les deposicions dels gossos per mantindre neta la població.

A través d’educadors i d’accions al carrer, amb carpes i altres suports, es difondrà en diverses ocasions este missatge perquè els veïns i veïnes del municipi tinguen una actitut cívica i contribuisquen a acabar amb la presència d’excrements d’animals al carrer.

La campanya també inclou la celebració de “El dia del gos”, una jornada dedicada a la convivència de veïns i animals, en la qual participaran diversos col·lectius i associacions relacionades amb els animals domèstics i en particular amb els gossos.

En esta jornada també s’incidirà en la necessitat de mantindre net l’entorn a través de materials didàctics de promoció.

La regidoria de Protecció Animal també celebrarà el diumenge 26 de febrer una fireta animalista a la plaça del Mercat amb la col·laboració de protectores locals. En este context es recollirà informació d’animals i propietaris amb la finalitat d’elaborar un cens caní. També s’informarà dels drets i obligacions que tenen els propietaris, no tan sols a l’hora de mantindre nets els carrers, sinò també en altres qüestions, com les relacionades amb els gossos potencialment perillosos. En els últims mesos, la policia local ha sancionat a onze persones que no complien amb la normativa específica que s’aplica a l’hora de tindre i traure al carrer a estos animals.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *