Rafelbunyol organitza «Iaieries»

La Regidoria de Cultura, a través de la Biblioteca Municipal, ha organitzat per a demà, 13 de novembre, una entranyable activitat intergeneracional en la qual la població més major del municipi serà la protagonista.

Amb l’objectiu de donar veu a totes aqueixes grans històries que nostres majors han d’explicar-nos, es durà a terme “Iaieries”, una activitat oral, oberta a tots els públics.

Desenvolupada per Miquel Puig, els iaios i iaies del Projecte Iaieries i alumnat de l’Escola d’Adults de Rafelbunyol, narraren contes trets de la literatura popular o històries que coneixen gràcies a l’oralitat de la cultura tradicional valenciana, moltes d’elles desconegudes per al públic infantil assistent.

Tant amb aquesta activitat com amb unes altres, com per exemple “Contes de Rafelbunyol a la Fresca”, l’Ajuntament de Rafelbunyol pretén la recuperació de les històries de la tradició oral per a la seua perdurabilitat en el temps.

Es tracta doncs de recuperar el respecte pel coneixement que la nostra població ha acumulat amb el pas dels anys i ha transformat en històries perquè no s’oblidara.

Una activitat que promou el fet de, senzillament, asseure’ns a escoltar aqueixes històries, sense amo ni autor, que ens entretenen i ens transporten a les arrels de la nostra pròpia tradició.

 

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *