El mercat de Paiporta torna a la seua ubicació tradicional, en l’entorn de la plaça Cervantes
La relaxació de les mesures sanitàries permet recuperar l’emplaçament tradicional de les parades del mercat no sedentari, que tornarà a estar junt al fixe
El mercat ambulant o no sedentari de Paiporta recupera a partir d’aquest dilluns, 4 d’octubre, la seua ubicació tradicional, a l’entorn de la plaça Cervantes. La relaxació de les mesures sanitàries a causa de la pandèmia permet recuperar l’espai on històricament s’ha situat el mercat, al nucli antic de la localitat.
Des del mes de juny de 2020, el mercat s’havia traslladat al carrer Jaume I per a poder mantindre totes les parades obertes amb les distàncies i els aforaments restringits per les autoritats sanitàries per a contindre els contagis de coronavirus. Ara, amb la vacunació estesa a la majoria de la població i el descens de la incidència i els casos, i d’acord amb les últimes ordres dictades per la conselleria de Sanitat, el mercat torna a la normalitat.
Per a la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, «és una molt bona notícia aquesta tornada, ja que la ubicació tradicional és un punt més central del poble, i permet aprofitar la sinergia que es crea entre les parades del mercat no sedentari i el fixe», cosa que converteix el nucli antic «en un pol d’atracció comercial de primer ordre per a Paiporta».
Aquest canvi d’ubicació «ha de servir per repensar i rellançar els mercats de Paiporta, per a fer una reflexió sobre el model cap al qual volem avançar i la manera de promoure definitivament el mercat com el que és, un punt de comerç de proximitat, de productes de qualitat i exemple de sostenibilitat, que encarna el millor dels valors del comerç local com a eix vertebrador de l’economia local i es prioritari per a la Regidoria».
Sandrós ha recordat, així mateix, que la tornada a la ubicació tradicional es fa «amb respecte a totes les ordres i resolucions de les autoritats competents, amb l’ús de mascareta obligatori en cas de no poder guardar la distància, i amb la cura en la higiene de mans», ja que «cal mantindre una actitud prudent respecte de l’evolució positiva de la pandèmia».
La tornada a l’entorn de la plaça Cervantes coincideix, a més, amb la major taxa d’ocupació de parades del mercat fixe des de la seua rehabilitació, estrenada al 2016, i amb l’arribada de negocis nous i diversos a les parades, com són cafeteries, vinoteques o botigues de menjar per a emportar que, sumades a les tradicionals de productos frescs, a granel i d’herboristeria, li han donat una nova dimensió a la infraestructura.