El ple de l’ajuntament de Paiporta converteix dues mocions en institucionals
Les dues propostes, elevades al ple pel grup socialista, contemplen l’enviament d’ajuda econòmica al poble turc i sirià i l’impuls a accions específiques per la igualtat salarial.
El ple de l’ajuntament ha aprovat per unanimitat dues mocions presentades pel partit socialista que s’han convertit en institucionals a causa de la seua importància i al caràcter solidari del seu contingut. En primer lloc, la moció per a fer costat al poble turc i sirià després que el passat 6 de febrer de 2023 dos terratrémols amb epicentre en la localitat turca de Kahramanmaras de magnitud 7,8 i 7,5 deixaren més de 48.000 defuncions en total en tots dos països, i que 173.000 construccions en territori turc s’ensorraren o resultaren greument danyades fins hui.
Ajuda econòmica a Turquia i Síria
L’ajuntament de Paiporta ha volgut mostrar la seua solidaritat aprovant un enviament d’ajuda humanitària en forma d’ajuda econòmica d’un total de 8.000 € que ampliarà la subvenció del fons valencià de solidaritat. A més, el ple vol agrair el treball incansable que estan desenvolupant els equips d’emergència espanyols i internacionals traslladats a la zona, així com a tots els col·lectius que amb el seu treball i col·laboració contribueixen al rescat, atenció i suport a totes les persones afectades. En la moció s’afig també la predisposició i suport necessari a les actuacions de coordinació que es puguen dur a terme des de les administracions públiques i des de les ONG’Srespecte a aquesta catàstrofe.
Accions per la igualtat salarial
Durant la sessió plenària, una segona moció impulsada també pel grup socialista, es va elevar a petició institucional rebent el suport de tots els grups. Es tracta de la iniciativa per a impulsar un pla de formació especial per a dones que van abandonar els seus estudis i oferir-los noves oportunitats per a accedir al mercat laboral. En aquest sentit, la moció presentada en el ple recull la necessitat de desenvolupament d’un pla per al reforç dels serveis d’inspecció de treball per a combatre les bretxes de gènere en l’àmbit laboral.
Durant la sessió es va instar el Consell de la Generalitat Valenciana a impulsar el pacte valencià de rendes amb les associacions empresarials, sindicals, les forces polítiques i les institucions per a combatre la bretxa salarial entre homes i dones i protegir el conjunt de les persones treballadores dels efectes de la inflació. En aquest sentit, les dones treballadores de la Comunitat Valenciana cobren, de mitjana un 10,31% menys que els homes. La bretxa salarial en termes de salari anual no sols sintetitza les diferències en termes de salari entre homes i dones, sinó que també incorpora les diferències de la temporalitat dels contractes, sent molt major entre les dones, que repercuteix directament sobre el seu poder adquisitiu i la capacitat de construir projectes de vida dignes i autònoms.
En aquesta línia també es va aprovar una moció el mes passat, presentada pel PSPV-PSOE, per a rebutjar la presència de condemnats per violència de gènere en les institucions o organismes públics, així com exigir la renúncia d’aquells que, actualment, ocupen responsabilitats públiques i que compten amb antecedents penals de violència sobre les dones.