El Punt Violeta d’Alfara va informar al voltant de 2.000 persones durant les festes per a previndre casos de violència o assetjament

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, a través de la seua regidoria d’Igualtat i el Punt Violeta, va informar al voltant de 2000 persones durant les festes. En la seua tasca divulgativa les tècniques van explicar principalment qüestions relacionades amb les noves violències emergents a través de les tecnologies, així com sobre els passos que s’han de seguir en el supòsit de presenciar una agressió o assetjament. En aquest espai la presència de dones va ser superior a la dels homes.

 

El Punt Violeta va estar instal·lat prop de l’escenari en el recinte de festes les nits del 21, 23 i 25 d’agost. L’objectiu del punt va ser vetlar perquè tota la ciutadania puga gaudir d’unes festes lliures de violència, a més es va posar en marxa una campanya de conscienciació sobre els perills associats a les xarxes socials.

La carpa va estar atesa per personal tècnic de Nímia Consulting amb formació en la matèria en horari de 23.30 a 04.30 hores. Durant el seu treball, van atendre 4 menors d’edat i una parella que discutia, vetlant per la seguretat de les dones que es trobaven en situació de vulnerabilitat pel seu estat d’embriaguesa i altres factors. A més, des del Punt Violeta també es va realitzar un qüestionari als interessats, aconseguint un total de 68 respostes, totes procedents de menors de trenta anys. El 67,6% de les persones enquestades van manifestar desconéixer el significat del terme grooming, assetjament sexual virtual que es fa a un menor d’edat.

A la pregunta «Has rebut alguna vegada imatges sexuals en el teu telèfon sense haver-lo demanat?», un 72,02% va indicar que sí, mentre que un 27,98% va destacar que mai han rebut aquestes fotografies en el seu telèfon. Les persones que van respondre afirmativament es trobaven en la franja d’edat que comprén entre els 15 i els 25 anys. Aquestes imatges són rebudes per missatge privat en diferents xarxes socials com Instagram o Telegram.

Des de la consultora es va recalcar el treball en equip que es va desenvolupar al llarg de les tres nits de festes entre la Policia Local d’Alfara, l’empresa de seguretat privada, el personal sanitari i el personal tècnic de Nímia, que va facilitar el treball, així com la posada en marxa de les intervencions. «La feina que s’exerceix des del Punt Violeta és molt important i d’ací la rellevància de continuar amb aquest servei durant les festes», explica Sonia Rodado, regidora de Festes.