Eva Sanchis: “La reprovació és injusta i no suposa cap benefici per al poble, simplement és una estratègia electoralista”

Fa uns dies els partits de l’oposició et van reprovar en un ple extraordinari, quina opinió tens de tal actitud?
Lamentable, crec que és una reprovació que és injusta i que a més, no suposa cap benefici per al poble, i simplement és una estratègia electoralista. Jo reprovaria d’ells la seua inactivitat i la seua falta de propostes per a les coses de Godella. Em pareix lamentable també, que Podemos entre en aquest joc després del que ha passat a Alacant. Se suposa que són un partit d’esquerres i amb aquest tipus d’actitud el què proporcionen és que en algun moment torne la dreta, que és el que no volem ningú. Crec que jo he eixit molt reforçada d’eixa reprovació. Estic més forta ara que abans de la reprovació, i sobretot, he notat molt el suport de les persones.

Godella és un dels pobles amb major poder adquisitiu d’Espanya, açò és positiu per al municipi o negatiu per què genera desigualtats?
L’accés a l’habitatge a Godella és tan difícil pel preu i per la tipologia de l’habitage que ací moltes persones amb pocs recursos no tenim. No tenim com altres poblacions moltes famílies en risc d’exclusió social. Cadascuna de les que tenim és un drama i hem de fer perquè no tinguem cap. És un poble amb un alt nivell de vida en tots els sentits, molta desigualtat no hi ha. És positiu perquè gràcies a l’impost de béns immobles les cases que estan cadastralment molt bé valorades fan que aquest ajuntament tinga una estabilitat pressupostària.

Com és la situació econòmica?
La situació econòmica de l’Ajuntament és pitjor del què voldríem, però no perquè aquest ajuntament haja gestionat malament els recursos, sinó per les dues sentències expropiatòries que ens han caigut i que ens han fet trontollar l’economia municipal. Crec que hem gestionat bé la situació i farem esforços per tal què la qualitat de vida de la gent de Godella no es ressenta.

S’ha aprovat una modificació del PGOU que permetrà edificis amb més altures, de quina manera afectarà aquesta mesura? Canviarà la fisonomia del municipi?
No, hi ha hagut una interpretació errònia del que s’ha aprovat. Es tracta d’un tema molt consensuat entre totes les parts, i molt estudiat pel Consell d’Urbanisme i Medi ambient, que va analitzar cas per cas els possibles habitatges o solars afectats. Estem parlant de molt pocs casos i no en tot el poble.

Estàs satisfeta amb la gestió al capdavant de l’Ajuntament?
Sí, estic satisfeta perquè hem fet el que hem pogut, però a mi m’haguera agradat fer més. Estic insatisfeta per no poder fer tot el que teníem en el nostre programa electoral: bé perquè les lleis no ens ho permeten, perquè ens lleven les competències o perquè no tenim els recursos econòmics i humans.

Què li preocupa als ciutadans de la localitat?
Als de Godella i als de totes les poblacions els preocupa: que els carrers estiguen nets, que els fanals funcionen, que els arrepleguen el fem, tenir unes zones verdes en condicions… açò és el que més preocupa a la ciutadania. En concret, a la gent de Godella li preocupa com fer front a les possibles sentències expropiatòries que encara estan pendents. Li preocupa que els seus polítics no sigen capaços de cercar solucions. Nosaltres, el equip de govern, tenim les solucions, el que encara no tenim són els vots suficients per a aprovar-les.

Durant aquests tres anys, com ha sigut la relació de Godella amb la Generalitat i la Diputació?
S’ha notat molt el canvi de les institucions que estan per damunt dels ajuntaments. Compten amb nosaltres per a fer més coses. Les competències que ens va llevar Rajoy, ens les han tornat la Diputació i la Generalitat.

Quins projectes marcaran l’últim any de legislatura?
La modificació del PGOU per a donar solucions a les possibles indemnitzacions de les expropiacions, l’apertura del parc de la Devesa, i culminar totes les obres que no hem pogut executar fins ara per falta de recursos, tenim moltes.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *