Jesús Borràs: “Hem aconseguit un govern el més ampli possible, ara totes les decisions són consensuades”

Com funciona un govern format per quatre partits?

El balanç és positiu. És un repte important perquè som quatre partits. Realment no calien els quatre per a governar però volíem un govern el més ampli possible. Ara tot es debat, hi ha molt diàleg, les decisions són consensuades i tenim una bona relació.

 

Com van trobar l’Ajuntament de Manises?

Hi havia una situació econòmica preocupant, no pel que fa als diners de tresoreria però sí quant a l’endeutament. Ens van trobar un endeutament de 17 milions d’euros. Un altre dels problemes que ens trobàrem és que, quan estàvem a l’oposició sabíem que hi havien demandes contra l’Ajuntament, però han resultat ser-ne moltes més de les que sabíem que existien. Al segon dia d’arribar a l’alcaldia em vaig trobar amb una demanda dels propietaris dels terrenys de l’hospital que reclamaven 13 milions d’euros. També va passar el mateix amb els propietaris de la Ciutat de l’Esport, i és que en aquest poble el PP s’havia  acostumat a fer actuacions sobre terrenys que no són propietat municipal. El que feien era que arribaven a acords amb els propietaris per cedir-los aprofitaments urbanístics en algun PAI que se’n fera, el que va passar és que alguns PAI prevists no s’han fet, i ara els propietaris reclamen els diners dels seus terrenys. Estem parlant que això podria costar a l’Ajuntament més de 15 milions d’euros.

 

Com està la situació de l’Auditori Pepe Sancho?

Aquest és un altre dels problemes que ens trobàrem. A l’Auditori Pepe Sancho hi ha ja invertits 8 milions d’euros, i acabar el que volia el PP suposa 20 milions d’euros més de despesa. Des de l’Ajuntament estem parlant amb la Conselleria a veure quin ús li podríem donar a l’edifici. Acabar l’edifici costaria altres 8 milions d’euros i fer el que estava previst inicialment suposaria 11,5 milions d’euros. El que passa es que ara la Conselleria d’Educació i Cultura està immersa en el pla Edificant per a fer inversions a les escoles, i la seua prioritat es fer obres a les escoles, per això s’està retardant en el temps.

Nosaltres, mentrestant, estem buscant alternatives d’ús; o se’l queda la Generalitat o, si finalment és per al poble, donarem opcions als veïns i veïnes perquè opinen sobre diferents usos.

 

En aquests tres anys, quines mesures s’han posat en marxa?

El primer que vam fer va ser baixar a l’equip de govern un 30% el salari. També hem dut a terme una política econòmica rigorosa. S’ha actualitzat la contracta de fem i neteja d’edificis, hi havia zones, com el polígon de l’aeroport, que estavan totalment abandonades. Hem posat en marxa mecanismes de participació ciutadana, s’han obert els casals joves, s’ha ampliat la programació cultural, s’han posat en marxa programes d’ocupació, beques postgrau, ajudes al transport públic, hem elaborat un pla d’igualtat municipal, hem baixat el deute municipal …

 

Del programa del pacte de govern, quant han complit?

El pacte està al 80% complit. Hem reformat el teatre Germanies, s’han fet obres d’accessibilitat i arreglarem els camerinos i l’eixida de seguretat, i per això s’ha comprat una casa contigua. També l’Ajuntament ha adquirit una casa per al Museu de Ceràmica i hem començat recentment les obres de la Casa de la Dona. La Generalitat també ha cedit l’antiga estació de Renfe, que serà l’Oficina de Turisme i, també hem posat en marxa una nova Oficina d’Atenció Ciutadana.  A més, pròximament començaran les obres d’accés a les escoles de la zona Nord situades al costat de la Ciutat de l’Esport. També la zona de paellers del barri del Carme es farà ara, va tot nou, i al barri de Sant Francesc també farem un parc nou. A més, es construirà un carril bici que anirà des de la plaça Dos de Maig fins al poliesportiu.

 

Hi ha algun projecte que li agradaria que estiguera encarrilat abans que acabe la legislatura?

Sí, abans que finalitze la legislatura  queda començar a donar solució al problema de connexió Manises-Paterna pel carrer Rafael Valls, encara que no depèn només de nosaltres. Aquest carrer deixarà de ser doble sentit i es farà una carretera a la zona pròxima al riu que servirà de circumval.lació, i també permetrà un nou accés al polígon del Barranquet.

 

Durant aquests anys s’ha donat un important impuls al turisme…

Sí, fem activitats, rutes per Manises, volem que la gent vinga a Manises. La ceràmica ha passat moments complicats. És una pena que quan Manises hauria d’haver optat per protegir el barri d’Obradors, que era on estaven tots els tallers artesans, el Partit Popular ho va arrasar tot. Hi havia fàbriques del segle XVIII, forns moruns del segle XVI i abans i van arrasar tot. Nosaltres declararem la zona com a arqueològica i es faran excavacions. Volem recuperar i protegir la zona. Actualment queda un forn morú i és intenció de l’Ajuntament adquirir-lo.

 

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *