Josep Riera: “El repte consisteix en que el turista que va a València vinga també a Meliana”

A un any d’eleccions quin balanç fa de la legislatura?
Molt contents. L’equip de govern està funcionant de manera molt estable i els projectes van eixint

Quins projectes estan en marxa a Meliana?
Ara mateix estem fent obres, xicotetes i mitjanes, en diferents punts del municipi per valor de 500.000 euros, són obres de rehabilitació d’edificis o de millora de l’espai urbà. També està en marxa el projecte de pavelló cobert. A més, Diputació i Generalitat ens han concedit el centre de dia. També es va a fer l’anell verd Montcada-Meliana, i està en licitació el tram Meliana-Port Saplaya. L’Ajuntament està en procés d’adquisició dels terrenys per a un nou col·legi, i prevista una rotonda a la carretera vella de Barcelona entre Meliana i Foios. Un altre projecte que ja està licitat és un pas subterrani dins el nucli urbà de Meliana i també està prevista la construcció d’una nova oficina del SERVEF on hi haurà un espai municipal per dinamitzar l’activitat econòmica.

Quan estaran acabats?
Els projectes no estaran acabats abans que acabe la legislatura però el més important és haver aconseguit impulsar-los, fer-los viables i comptar amb el finançament. En aquest sentit, la cooperació entre administracions ha estat crucial tant de Diputació com de Generalitat.

Li han donat un important impuls a traure profit la seua horta, ¿en què consisteix ‘Meliana Bon lloc’ o la marca productes de ‘Meliana qualitat i proximitat¡?
A Meliana sempre hem apostat pel valor de la nostra horta. Aquest any complim l’edició número 19 de Fimel, però en aquests anys també hem posat en marxa campanyes per visibilitzar el producte de l’horta. Primer vam crear la marca dels nostres productes, també hem posat en marxa la campanya ‘Meliana, bon lloc’ per visibilitzar també el nostre potencial i l’últim que hem fet ha estat el certamen gastronòmic ‘Menja’t Meliana’ per a donar a conéixer i traure profit tots els nostres restaurants.

En l’àmbit cultural tenen importants novetats …
Sí, culturalment hem realitzat un projecte de rehabilitació del Palauet de Nolla. Ens hem presentat a unes ajudes de la Generalitat i tinc esperances que ens les concedeixen. El projecte consisteix en rehabilitar el Palauet, els seus mosaics, la façana i poder donar-li ús cultural i també que es puga visitar. També, recentment hem rebut un reconeixement per la nostra Col·lecció Museogràfica d’Art municipal. Estem molt contents i aquest reconeixement és el primer pas per posar en marxa un museu.

Ha parlat de fer el Palauet de Nolla un espai visitable, entra el turisme en els plans de Meliana?
Sí que apostem per un augment de visitants. Estem pròxims a València, tenim horta, litoral, una gran oferta gastronòmica … Hi ha potencial turístic. El repte consisteix en intentar que el turista que va a València vinga també a Meliana. En aquest sentit, s’elaborarà un Pla Estratègic de Turisme a través de la Mancomunitat del Carraixet, i encara que Meliana no pertany a aquesta Mancomunitat, sí que podrem sumar-nos al projecte.

Quina opinió li mereix l’ampliació de la V-21?
A nosaltres ens afecta la V-21 i l’AVE, el problema d’aquestes infraestructures és que estan plantejades fa molts anys i com que no s’han realitzat quan les van fer, ara ja no són la millor opció. El que passa és que aquestes infraestructures costen tant d’elaborar i els projectes són tan costosos que qualsevol modificació és complicada, però el que està clar és que tindran un impacte molt important, i jo crec que, en el moment en què estem, qualsevol possibilitat de reduir l’impacte hauria de valorar-se.

En aquests anys algun projecte o mesura que més il·lusió t’haja fet?
Un dels grans problemes que hi ha és l’atur. En aquests anys hem rebut diferents plans d’ocupació i també tenim les nostres pròpies borses de treball que han donat feina a 100 veïns i veïnes.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *