Famílies de l’Horta podran realitzar la seua pel·lícula cinematogràfica al Museu Comarcal
Combinar les noves tecnologies amb l’etnologia, l’essència del Museu Comarcal de l’Horta Sud, és l’eix fonamental del Taller «3, 2, 1 acció! al museu «que desenvolupa durant el mes de maig l’entitat museística comarcal. La propera cita, oberta a tots els públics, serà el dissabte 13 de maig. Un taller intergeneracional per gaudir en família.
Com si dels germans Lumière es tractés, les famílies podran descobrir els orígens del cinematògraf, el zoòtrop, el kinetoscopi d’Edison, l’animació amb plastilina -com la que porta a terme el llorejat Pau Llorens-, amb retallables o amb objectes i com realitzar la seva pròpia pel·lícula a través de l’APP Stop Motion Studio. Aquesta última part del taller, impartit per Joana Chilet -directora de Nautilus Audiovisual-, és la que més emoció genera entre els assistents, ja que poden visualitzar la seva creació acabada. Pel·lícules d’animació fotograma a fotograma, d’alta definició, realitzades amb el dispositiu mòbil dels propis alumnes.
Els alumnes i les alumnes de 4t de l’ESO de l’IES La Marxadella van poder gaudir d’aquesta mateixa activitat la setmana passada.
Aquesta és una de les moltes activitats que anualment realitza el Museu Comarcal destinada als escolars i famílies de l’Horta. En aquest sentit, Carlos Fernández Bielsa, president de la Mancomunitat Horta Sud, ha assegurat: «La nostra intenció és posar en valor la tradició, la ciència i el coneixement sempre des de l’angle d’una comarca que es prea de ser capdavantera en avançar cap al futur i orgullosa d’una rica tradició cultural «.
L’objectiu fonamental del taller és que els participants interactuïn amb els fons de la col·lecció permanent aportant una relectura en clau creativa i trencant les barreres de la concepció de museu tradicional. (PEU DE FOTO). Nens IES La Marxadella participant en l’activitat