Foios celebra l’Orgull 2024 amb una setmana carregada d’activitat

Foios celebrarà l’Orgull 2024 amb una setmana carregada d’activitat que es complementa amb totes les accions desenvolupades al llarg de l’any per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques LGTBI+. Serà del 24 al 28 de juny quan veïns, veïnes i entitats locals reivindiquen amb més força «que Foios és un poble tolerant, inclusiu i divers, i que hem de ser lliures per a estimar a qui vulguem», en paraules del responsable de l’àrea, Juan Antonio Pacha.

 

Els carrers ja estan preparades per a celebrar la Setmana de l’Orgull i ja onegen les primeres banderes del col·lectiu repartides pel consistori en balcons i comerços. Encara poden aconseguir-se a l’Ajuntament de 09.00 a 13.30 hores de manera gratuïta.

 

Així, aquest dilluns 24 de juny a les 19.30 hores a la Casa de Cultura comença el programa amb la projecció de ‘València, t’estime’, el documental que narra la història del col·lectiu LGTBI de la ciutat de València des dels 70 fins als 2000, dirigida per Carlos Giménez.

 

El dimecres continuen les propostes amb el contacontes teatralitzat ‘El tresor de la diversitat’, dirigit a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys. Serà a les 18.00 hores a l’Aula Polivalent del Centre Social.

 

Respecte al dijous 27, arriba a Foios l’espectacle ‘Libérate’, dirigit per Carlos Giménez. Un show de 90 minuts amb monòlegs i actuacions de quatre dragqueens, Liz Dust, Ferrxn, Rita Amores i Pam Demia, que suposa un homenatge a travestís dels 70 i 80. Podran descobrir-ho tots els públics a les 20.00 hores a la Casa de Cultura.

 

Finalment, el divendres 28, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, la ciutadania i autoritats es congregaran en la plaça del Poble per a la lectura de la declaració institucional, a les 12.00 hores.

 

«Convidem a totes les veïnes, veïns, entitats socials i comerços a sumar-se a aquesta lluita cada dia, i amb aquest programa amb accés lliure que pretén conscienciar, a tots els públics, sobre la necessitat de protegir els drets de les persones del col·lectiu, que hui dia continuen sent atacades per la seua identitat i orientació sexual», ha assenyalat Pacha.